Kékszemű, albínó elefántot mentettek meg egy vadorzó csapdájából Dél-Afrikában

2020. február 04. 09:21

A Khanyisa nevet adták neki, amely lefordítva fényt jelent.

2020. február 04. 09:21

Kékszemű, helyenként rózsaszínes bőrű albínó elefántot mentettek meg egy vadorzó csapdájából állatvédők Dél-Afrikában. A gyötrelmes haláltól megmenekített öthónapos elefántlányt súlyos sérülésekkel vitték a Hoedspruitben lévő elefántrehabilitációs központba (HERD). Nem tudni, mennyi időn át próbálhatta kiszabadítani magát a fojtóhurokból, mire január 6-án felfedezték az állatvédők.

A Herd dolgozói a Khanyisa nevet adták neki, amely lefordítva fényt jelent. A Krüger Nemzeti Parktól délnyugatra lévő egyik rezervátum területén találták meg a 124 kilogrammos állatot. Azóta nagyjából 20 kilogrammot hízott.

„Most már csaknem egy hónapja van nálunk, nagy javulást mutat” – mondta el Sue Howells, a Herd szóvivője. A kiselefánt a vártnál jobban reagál a környezetére, sebei fokozatosan gyógyulnak.

Miután teljesen felépült, a szervezet Kapama állatparkjában fogják elhelyezni. Itt él egy Zimbabwéból származó elefántcsorda, mely már korábban is befogadott fiatal egyedeket.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. február 04. 12:47
Az milyen lehetett, amikor a családjának, az anyjának ott kellett hagynia a kis elefántot a hurokban.
Akitlosz
2020. február 04. 12:45
Nem "kékszemű" lesz az, hanem kék szemű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!