Ilir Meta: Albánia Európa Észak-Koreájává válhat

2020. február 27. 12:35

Az albán elnök visszautasítja, hogy hatalmi csatározást folytatna a miniszterelnökkel.

2020. február 27. 12:35

Albánia azt kockáztatja, hogy ismét Európa Észak-Koreájává válik – jelentette ki Ilir Meta, az ország elnöke, amikor alkotmányos összecsapásban védte meg saját szerepét. Ilir Meta azt akarja, hogy az albánok megbuktassák az ország szocialista kormányát, amely állítása szerint „kiraboltak minden független intézményt” és „egypártrendszert” építettek ki. A Euronewsnak adott interjújában Meta ragaszkodott hozzá, hogy ő a demokráciáért folytat harcot, ugyanakkor visszautasította, hogy a miniszterelnökkel folytatna hatalmi csatározást. 

A kommunista rezsim 1991-es vége óta a balkáni nemzet névleges vezetője volt az elnök, míg a miniszterelnök pedig vezette a kormányt. Meta azonban elkötelezte magát a kormányfő és szocialista pártja ellen. 

Hogyan állhatnék a pártpolitika fölött, amikor a kormányzó többség teljesen leuralta Albániát és mindent ellenőriz” – mondja az albán elnök hozzátéve, hogy „ma sajnos egypárt rendszerben élünk és fennáll a veszélye, hogy visszatérünk a harminc évvel ezelőtti állapothoz, amikor Európa Észak-Koreája voltunk”.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. február 27. 13:17
Nem azért, de nomen est omen: Meta a neve, ami átmenetet jelent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!