Weber: Nem kérünk leckéket Orbántól

2020. január 14. 14:38

A La Repubblica szerint egy új európai pártcsaládot alapíthat a Fidesz, a PiS és a Liga.

2020. január 14. 14:38

Az Európai Néppárt most már szemüveges frakcióvezetője Strasbourgban kommentálta Orbán Viktor múlt heti kijelentéseit a Néppártról. A magyar miniszterelnök évértékelő sajtótájékoztatóján ugyanis azt mondta, a Néppártnak változnia kell, ismét meg kell találnia a valódi konzervatív értékeket ahhoz, hogy megtartsa tagjai között a Fideszt.

Weber az Euronews kérdéseire azt mondta, figyelik majd a következő napok fejleményeit, és kiderül, lesznek-e pozitív változások. „A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket” – mondta Weber a páneurópai hírtelevízió magyar nyelvű portálja szerint. „Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak."

Lehet, hogy már megvan a Fidesz új helye: az olasz La Republica című lap szerint ugyanis tárgyalások folynak a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között arról, hogy egy új európai pártcsaládot hozzanak létre. Értesüléseik szerint már a frakció neve is megvan: „Konzervatívok és identitás” lenne az új csoport neve. 

A csoport összetétele még nem végleges: az olasz információk szerint azért, mert Jarosław Kaczyński ellenzi, hogy a Marine Le Pen vezette francia Nemzeti Tömörülést is bevegyék a blokkba. A lengyel politikus elsősorban a Putyinhoz fűződő kapcsolata miatt ellenzi a Le Pennel való szövetséget. Az olasz lap arról is beszámolt cikkében, hogy a Fidesz egy lépésre áll az EPP-ből való kizárástól.

Összesen 400 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
argreened
2020. január 16. 01:13
M︆o︆o︆︆X︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
seculo
2020. január 15. 16:21
M︆︆o︆︆o︆︆X︆︆︆︆i︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
syphax
2020. január 15. 13:41
"..Sajnos a balliberális szavazók jelentős része a jól szervezett napi Orbán-ellenes gyűlöletszítás okán nem ismeri fel, hogy saját nemzete, népe, családja, gyermekei, unokái jelenét, jövőjét temeti el, ha a nemzetközi nagytőke pénzén mozgatott balliberálisokra szavaz. A nagyszerű Scheiber Sándor mondotta korábban, hogy a magyar zsidóság nem képes megbecsülni azt a jólétet, amiben Magyarországon él. Hozzáteszem, ezt a biztonságot sem." ITT A FÖNTIEKBEN AZ EGYETLEN ÉRTELMES--ÉS TALÁN KOMOLYAN VEENDŐ ÉS VEHETŐ-- RÉSZ EZ AZ UTOLSÓ BEKEZDÉS. A TÖBBI??? HADD NE MINŐSITSEM! ÁM AMIT MAGÁRÓL A MANDINERRŐL IR, AZ ENYHÉN SZÓLVA--NAGYON ENYHÉN--..IGAZSÁGTALAN, ÉS SAJNOS: BÖLCSESSÉGHIÁNYOS ! MÉG AKKOR IS AZ, HA A FELSZINEN SOKMINDEN EGYEZIK A VALÓSÁGGAL ABBAN, AMIT IR--ULTIMA RATIO-SZERŰ VÁDKÉNT--A MANDINER "FEJÉRE OLVAS"-VÁN..
follnece
2020. január 15. 10:04
M︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!