„Véres” klímabehalás Brüsszelben

2020. január 19. 11:02

A belga fővárosban rendezett autókiállításon akcióztak radikális klímaféltők.

2020. január 19. 11:02

Vért jelképező vörös festékkel mázolták be a nemrégiben Londonban is törő-zúzó „aktivisták” a brüsszeli autószalon néhány kiállított járművét – számolt be az Euronews magyar nyelvű oldala. „Célunk az autóipar csalárd képének helyesbítése” – üzenték. 

Az akció után a belga rendőrség a globális Extinction Rebellion nevű mozgalomhoz tartozó csoport 150 tagját vette őrizetbe. Mint azt a sajtóval közölték, azonosításuk után engedik őket csak szabadon.

„Ezzel az akcióval szeretnénk lehetővé tenni, hogy a polgárok megszabaduljanak az autógyártók nyomása alól. A gépkocsikat a mobilitás másik modelljének kell felváltania, amely szociális és ökológiai téren egyaránt megfelelő választási lehetőség” – mondta az helyi Extinction Rebellion csak Sarah-ként bemutatkozó szóvivője.

„Sarah” a sajtónak nyilatkozik. Fotó: Extinction Rebellion/Twitter

Később behalás is volt a programban:
 

A klímaaktivisták a kiállítást a „hazugságok szalonjának” nevezték. Az autógyártók ugyanis – mint mondják – nem kínálnak fel olyan megoldásokat, amelyek választ adnak szerintük a környezetvédelem és az éghajlatváltozás kihívásaira. Ezért – az Euronews beszámolója szerint – a festékezésen túl még egy „Állítsák meg a szén-dioxid-kibocsátást!” feliratot ragasztottak a bejárati óriásmolinóra.

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cambchanglug
2020. január 22. 12:50
M︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆i︆︆︆.︆︆n︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
egyvilág
2020. január 21. 13:27
Egy tömör összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről: http://egyvilag.hu/temakep/078.shtml
reepurneu
2020. január 21. 06:43
M︆︆︆︆︆o︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆n︆︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:45
M︆︆︆o︆︆︆o︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!