Stephen King nem törekszik a diverzitásra

2020. január 20. 18:58

Magára is vonta Hollywood haragját.

2020. január 20. 18:58

Az író így nyilatkozott Twitteren az Oscar-díj kapcsán:

„A művészet terén nem érdekel a diverzitás, csak a minőség. Azt hiszem, ha máshogy tennék, az helytelen lenne.”

„Íróként csak 3 kategóriában jelölhetek: legjobb film, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb eredeti forgatókönyv. Számomra a diverzitás kérdése –  mivel egyébként is a színészekre és a rendezőkre vonatkozik – nem merült fel.”

A kép forrása: (eu.usatoday.com)

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Name7
2020. január 22. 16:38
A cikk (és persze a kommentek) hatására el kezdtem olvasni a Danse ​Macabre című könyvét. Csupán az elején járók, de érdekes. Nem regény. Vastagon benne van King, mint az ember és a horror műfajjal való kapcsolata, gondolatai. https://moly.hu/konyvek/stephen-king-danse-macabre Apró részletek: "Vajon művészetnek tekinthetjük-e a horrort? Ezen a második szinten a horror egészen biztos, hogy művészet; egyszerűen azért emelkedik a művészet szintjére, mert valami művészeten túli dolgot keres, valamit, ami időben előbb keletkezett, mint a művészet: az általam fóbiás nyomáspontoknak nevezett helyeket akarja megérinteni. A jó horrormese eltáncol az ember létezésének kellős közepéig, hogy megkeresse azt a titkos szobába vezető ajtót, amelynek létezéséről – úgy hitted – senki másnak nincs tudomása. Amint Albert Camus és Billy Joel is rámutatott: az idegenektől borsódzik a hátunk… titokban viszont szeretünk a bőrükbe bújni." "Először is van egy „gyomorforgatós” szint – ilyen például, amikor Regan a pap arcába okádik, vagy a kereszttel maszturbál Az ördögűző-ben (The Exorcist), vagy amikor John Frankenheimer Jövendölés (Prophecy) című filmjében a brutális kinézetű, kifordult belű szörny úgy roppantja össze a helikopterpilóta fejét, mint egy tojást. A gyomorforgatás különböző művészi színvonalon valósítható meg, de elmaradhatatlan részét képezi a horrornak." "A „gyomorforgatás” szintje tehát egy dolog, valójában azonban a horror második szintjén tapasztaljuk meg azt a bizonyos kellemetlen érzést, amit egyszerűen csak „borzongás”-nak nevezünk." "Mi értelme kitalálni mindenféle szörnyűséget, amikor a bennünket körülvevő világ tele van szörnyűbbnél szörnyűbb dolgokkal? Az egyik lehetséges válasz talán az, hogy a kitalált horrortörténetek segítenek elviselni a valódi szörnyűségeket."
lewdberg
2020. január 21. 18:38
alapozott és pirospirullázott
reepurneu
2020. január 21. 06:38
M︆︆o︆︆︆o︆︆X︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:40
M︆︆o︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!