Salvini: Nem úszta meg a római kormány, csak halasztást nyert

2020. január 27. 12:08

A volt belügyminiszter szerint az eredmények azt mutatják, a jobboldal készen áll a kormányzásra.

2020. január 27. 12:08

A Liga vezetője éjszakai kommentárja után hétfő délelőtti sajtótájékoztatót tartott, ezen az MTI tudósítója szerint elégedettségét fejezte ki a Liga Emilia Romagnában felmutatott 32 százalékáért, amellyel a párt a második legnagyobb erő lett, két százalékkal lemaradva a PD mögött. Szerinte nem a jobboldal hibázott, hanem a baloldal „arrogáns és erőszakos” támadássorozata érvényesült.

Salvini beszédében kiemelte, az utóbbi 9 tartományi választásból 8-at a jobboldal nyert meg, „ami nem is olyan rossz eredmény” –mondta. Megjegyezte, máris készen állnak a május-júniusi fordulókra további hat tartományban, utána pedig Róma és Milánó főpolgármesteri székét akarják megszerezni.

„A kormányt, melyet a Salvini-ellenesség tart csak össze, egyelőre elkerülte a leváltást, de csak halasztást kapott” – jelentette ki Salvini, rámutatva, hogy az M5S Calabriában be sem jutott a tartományi testületbe. Salvini "izgalmas heteket" ígért: bejelentette, készen áll bíróság elé állni, ha a parlament megfosztja mentelmi jogától az illegális migráció elleni intézkedései miatt. „A jobboldal most is megmutatta az erejét, továbbra is készen állunk a kormányzásra. (...) A tartományi választások ezt készítették elő, remélem, az olaszoknak már nem kell sokat várniuk” – hangoztatta Matteo Salvini.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bernard
2020. január 27. 22:10
Egy biztos. Tökös a csávó.
tango47
2020. január 27. 15:23
Salvininak még sokat kell tanulnia, amíg megkerülhetetlen politikussá válik. Legutóbb belügyminiszterként eltaktikázta magát. Nem úgy kell lépni a politikában, hogy "lesz, ami lesz", hanem legalább 2-3 alternatívát is ki kell dolgozni kudarc esetére.
certus
2020. január 27. 14:29
A Kossuth Rádió ma 13 órás Ütköző című műsora Olaszországgal foglalkozott. Kifejezetten erős műsor volt, ajánlom meghallgatni.
Mich
2020. január 27. 13:33
Salvini újabb másfél lépéssel közelebb van a hatalomhoz. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!