Nem királyi fenség többé Harry és Meghan 

2020. január 18. 21:58

Elveszítik rangjukat, megkurtítják a nekik járó közpénzeket és nem képviselik többé formálisan a brit királynőt.

2020. január 18. 21:58

Szombat este a BBC jelentette: nem királyi fenség többé II. Erzsébet unokája, Károly herceg kisebbik fia, Harry herceg és felesége, Meghan Markle.

A királynő azt közölte: „Sok hónapnyi beszélgetés, illetve a legutóbbi egyeztetések után a megelégedéssel konstatáltam, hogy együtt megtaláltuk annak konstruktív és mindenki által támogatható módját, ahogy az unokám és a családja élete hogy folytatódjék... Az egész család azt reméli, hogy a mai megállapodás lehetőséget biztosít nekik arra, hogy elkezdhessék a boldog és békés új életüket építeni.”

Harry és Meghan szándékában áll visszafizetni azt a 2,4 millió fontnyi (948 millió forint) közpénzt, amit nagy-britanniai otthonuk, a Frogmore Cottage felújítására költöttek. A jövőben többb időt szeretnének Kanadában tölteni.

A házaspárt eddig az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) megszólítás illette meg. Erre a címre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegnő Harry feleségeként tarthatott igényt. A házaspár tíz napja jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kíván válni, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik. Az udvar szombati bejelentése szerint Harry és Meghan ennek megfelelően a továbbiakban nem részesül a királyi feladatok ellátásáért járó közpénzellátmányban.

Összesen 352 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepurneu
2020. január 21. 06:10
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆i︆︆.︆︆n︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:11
M︆︆︆︆o︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆i︆︆︆.︆n︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
penciworl
2020. január 20. 20:08
M︆︆︆o︆︆︆︆o︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
tindentnet
2020. január 20. 15:08
M︆︆︆︆o︆︆o︆︆X︆i︆︆︆︆︆.︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!