Menczer: Senki ne utazzon a kínai Hubei tartományba!

2020. január 25. 13:03

A szakemberek a vírus terjedése ellen a gyakori kézmosást, a higiénés szabályok betartását javasolják – közölte az államtitkár.

2020. január 25. 13:03

Jelenleg senkinek nem ajánlott a kínai Hubei tartományba utazni, mert a hatóságok a koronavírus miatt teljesen lezárták, így nem lehet elhagyni sem – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel. Menczer Tamás közleménye szerint Vuhan városában négy magyar állampolgár lakik munkavállalóként szállodában, egy magyar férfi pedig a lezárt tartomány más városában tartózkodik. Mindannyian jól vannak, a minisztérium folyamatosan kapcsolatban áll velük – írta.

Hozzátette, hogy Magyarország pekingi nagykövetsége a kínai külügyminisztérium konzuli részlegével is kapcsolatban van. Őket arra kérték, hogy ha a kínai külügyminisztériumban van információ további magyarok jelenlétéről a lezárt tartományban, adjanak róla tájékoztatást. A minisztérium minden információt figyel azzal kapcsolatban, hogy a tartományt mikor lehet elhagyni – hangsúlyozta az államtitkár.

Menczer Tamás a közleményben kitért arra is, hogy a szakemberek a vírus terjedése ellen a gyakori kézmosást, a higiénés szabályok betartását javasolják. Jelenleg több ország egyidejűleg dolgozik a vírus génszekvenciájának a visszafejtésén és a vakcina kifejlesztésén – jelezte. A Kínából érkező csomagok esetében nincs szükség óvintézkedésre, fertőtlenítésre, mert azok nem fertőznek – fűzte hozzá. A minisztérium a Kínába utazókat arra kéri, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és regisztráljanak konzuli védelemért a Konzuli Szolgálat honlapján (konzuliszolgalat.kormany.hu).

A magyar hatóságok folyamatosan figyelik az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait és az európai gyakorlatot, az óvintézkedésekkel kapcsolatos döntéseket ezeknek megfelelően hozzák meg – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koyobi
2020. január 26. 09:12
http://lady4.fun - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
Menhetten
2020. január 26. 04:04
Nem hiszem hogy ujabb korokozokrol lehetne szo, hanem a klima, idojaras es mas elattani kihatasu korulmeny okazza a mikroorganizmusok kolcsonhatasat, ami a korulmenyek adoptalasaval ujabb variaciokat "hoz letre". Ebben a legnagyobb szerepe az embernek van, es semmi koze a tulnepesedeshez, csak a nagyobb "nepvandorlasi" microkilturak globalissa valasa, es az altalanos immunitas hianya okozza. A tortenelemben a sifiliszre az inkak immunisak voltak, de a spanyol armada elterjesztette egesz europaban a tengereszeken keresztul... es ma is csak nehany ember immunis akik genetikai leszarmazottai a tuleloknek. ( tobbnyire terhesseg alatti fertozesbol elve szuletettek) ma sincs gyogyszer ra...es nem csak a szegenyeket sulytja! A jarvanyok ismetlodese nem kotodik a nepesseghez, csak a lakossag ellenallokepessegehez es az alul taplaltsag alltalanossa valashoz.
BőröndÖdön
2020. január 26. 03:20
Húú,de komoly ez a hírtévés okostojás...
Zsoel
2020. január 25. 22:12
Hupej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!