Eldőlt: nem lesznek újabb tanúk Donald Trump impeachment-eljárásában

2020. február 01. 00:30

A Szenátus 51-49 arányban leszavazta a demokraták javaslatát.

2020. február 01. 00:30

A szavazás értelmében nem hallgat meg az Egyesült Államok Szenátusa több tanút Donald Trump alkotmányos felelősségrevonási eljárásának keretében. Az elnök sorsáról döntő végszavazást a jelenleg is rendelkezésre álló tanúvallomások alapján tartják majd meg.

Lisa Murkowski alaszkai és Lamar Alexander Tennessee-i szenátor, akik korábbi nyilatkozataik szerint hajlottak volna arra, hogy megszavazzák újabb tanúk bevonását az eljárásba, végül tartották magukat a többi szenátor által is képviselt irányvonalhoz, és az újabb tanúk ellen szavaztak, így szűk, 51-49-es többséggel győztek a nemek. Minden demokrata szenátor a javaslat mellett szavazott, és velük tartott Susan Collins Maine-i szenátor, valamint Mitt Romney utahi szenátor, volt republikánus elnökjelölt is.

A szavazással az is eldőlt, hogy John Bolton volt elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó, akinek hamarosan megjelenő könyvéből Trumpot elmarasztaló részletek szivárogtak ki, nem nyer meghallgatást tanúként az impeachment-eljárásban.

Chuck Schumer New York-i szenátor, a demokraták szenátusi vezetője „hitszegésnek” és „nagy tragédiának” nevezte a szavazás eredményét. Mitch McConnell, Kentucky szenátora, a republikánusok szenátusi vezetője szerint az eljárás „a következő napokban” lezárulhat.

(NBC News)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2020. február 01. 12:43
Hiába őrjöng a liberális csőcselék, akinek a szivárvány fontosabb, mint a nemzeti zászló: Trumpot újra fogják választani...
NewHorizon
2020. február 01. 09:05
Bocsánat, elért egy libsi pillanat - az egyik posztba becsúszott egy j, kérem olvassák helyesen, azaz akadály.
NewHorizon
2020. február 01. 08:52
- És még egy fontos tényező. A demokraták attól is be vannak gyulladva, hogyha Trump visszajön, esélye lesz még egy republikánust betenni a legfelsőbb bíróság tagjai közé a betegeskedő demokrata Ruth Bader Ginsburg helyett aki olyan radikális, hogy jogilag lecsökkentené 12 éves korra gyermekek szexuális használatba vételét.
NewHorizon
2020. február 01. 08:49
- Ukraine-gate azért fejlődött ki, mert a Robert Mueller által vezetett, több mint 2 évig tartó, több mint 30 millió dollárba kerülő vizsgálatok nem hozták meg a kellő / demokratáknak hasznos eredményt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!