A Németországba visszatért iszlamisták több mint fele rendelkezik harci tapasztalattal

2020. január 07. 15:37

2020. január 07. 15:37

Az Iszlám Állam terrorszervezet Németországba visszatért tagjainak több mint fele rendelkezik harci tapasztalattal – derül ki a német kormány tájékoztatójából, amelyet az Alternatíva Németországnak (AfD) jobboldali ellenzéki párt megkeresésére adott ki kedden.

A biztonsági szolgálatok 67 visszatért személy esetében jutottak olyan értesülésekhez, hogy Szíriában vagy Irakban

tevékenyen részt vettek harci cselekményekben vagy kiképzést kaptak.

A német kormány közölte azt is, hogy 2019 november közepéig bezáróan a biztonsági szolgálatok összesen 122 olyan visszatérőről tudtak, akik kapcsolatban álltak az Iszlám Állammal. Ötvenheten kizárólag német állampolgárok, további 24 személy pedig egy másik ország útlevelével is rendelkezik. Hozzátette: a német hatóságok igyekeznek megakadályozni az országból kiutazott, német állampolgársággal nem rendelkező iszlamisták visszatérését.

Novemberben és decemberben Törökország több olyan nőt is visszatoloncolt Németországba, akik a Közel-Keleten csatlakoztak a dzsihadistákhoz. Köztük volt egy német-szíriai kettős állampolgár is, aki feltehetően több német nőt is rávett arra, hogy Németországból a szélsőségesek által egykor uralt területekre utazzanak. Őt vizsgálati fogságban helyezték.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2020. január 08. 05:56
Plüssmackot minden terroristanak! Biztos működik...
néhai Ch.Pilot
2020. január 07. 22:51
Tévedés, ugyanis mindegyik. Az iszlamisták gyerekkoruktól fogva harcra vannak nevelve. Nem hintalóval és fakarddal játszanak, hanem kalasnyikovval és késsel.
lemez
2020. január 07. 21:11
Most elképzelem,hogy 10 év múlva,mikor a mostani dolgozók nyugdijasok lesznek,ki fogja öket eltartani.Nem dolgozni jöttek valószinű,az 50-es iq-uval rendelkeznek többségben.Hogyan alkalmazzák az autógyàrak,pc fejlesztők,államigazgatásban is kellenne dolgozni valakiknek.Addigra úgy teleszülik Németországot,hogy visszafele fejlődik,Afrika szintjére.Rossz belegondolni,pl Franciaországban az a bizonyos kulcs avatatlan kézbe kerül.
gacsat
2020. január 07. 20:20
Danke frau Merkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!