Skót miniszterelnök: Johnson nem vétózhatja meg a függetlenségi népszavazást

2019. december 15. 11:58

A skót kormányfő, Nicola Sturgeon szerint Boris Johnson nem vétózhatja meg a skót függetlenségről szóló újabb népszavazást.

2019. december 15. 11:58

Nicola Sturgeon skót kormányfő szerint Boris Johnson brit miniszterelnök nem vétózhatja meg a skót függetlenségről tartandó újabb népszavazást és nem kötheti Skóciát akarata ellenére Nagy-Britanniához.

Sturgeon, a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő és a brit EU-tagság megszűnését (Brexit) határozottan elvető Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: ha a konzervatív párti brit miniszterelnök nemet mondana a skót függetlenségi népszavazás engedélyezésére, ez az álláspont „nem lenne tartható”.

Sturgeon közölte: péntek esti telefonbeszélgetésükben nyíltan megmondta Johnsonnak, hogy ha nemet mond a függetlenségi referendumra, és úgy gondolja, hogy ezzel az ügy le is zárult, hamarosan rájön, hogy mekkorát tévedett.

„Milyen demokráciában lehetséges az, hogy egy párt, amelyik (Skóciában) elvesztette a választásokat, diktál annak a pártnak, amelyik győzött” – fogalmazott a skót miniszterelnök, utalva arra, hogy a csütörtöki brit választáson Skóciában az SNP elsöprő győzelmet aratott.

(MTI)
 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2019. december 15. 22:30
Hat pedig de. Egyszer volt Budan kutyavasar, nem lehet evente nepszavazgatni ugyanarrol.
BossN
2019. december 15. 20:50
A skótok már szavaztak. A maradás mellett.
Rocktoberi
2019. december 15. 19:23
A spanyolok már jelezték, hogy nem szavaznák meg Skócia tagságát.
olajfa1
2019. december 15. 18:34
Ez a skót nő TISZTA KOMCSI! ADDÍG KELL SZAVAZNI... AMÍG Ő NEM NYER!... Aztán... "EZ A HARC VOLT A VÉÉÉGSŐŐŐ"... meg... "MINDEN HATALMAT A SKÓTOKNAK"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!