Sargentini-jelentés: újabb EP-küldöttség érkezhet Magyarországra

2019. december 12. 18:04

A küldöttség feladata az lenne, hogy kivizsgálja a Sargentini-jelentés elfogadása óta történt politikai fejleményeket.

2019. december 12. 18:04

Az Európai Parlament küldöttséget akar Magyarországra küldeni 2020 első hónapjaiban – jelentette be Gwendoline Delbos-Corfield magyar újságíróknak Brüsszelben. A francia zöldpárti EP-képviselő hozzátette, hogy a küldöttség feladata az lenne, hogy kivizsgálja a Sargentini-jelentés elfogadása óta történt politikai fejleményeket.

A képviselő azt mondta: az EP jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) szakbizottsága még nem hagyta jóvá a missziót, de szerinte hamarosan megszületik a döntés, és jövő év februárja és áprilisa között érkezhet majd a küldöttség Magyarországra. A tervek szerint a delegációnak nem kellene a Sargentini-féle dokumentumhoz hasonló jelentést létrehoznia, de „a tanulmányút segítene abban, hogy pontosabb képük legyen a magyar belpolitikáról”.

Portálunk információi szerint a tanulmányúton civil egyesületeket, egyházakat látogatnának meg, olyanokat is, akik az eredeti jelentésben még nem voltak megemlítve. A francia EP-képviselő azt is elmondta a találkozón, hogy nem számít plakátokra, mint elődje, Judith Sargentini esetében, de úgy érzi – utalt a keddi történésekre – hogy a hangnem megváltozott. Egy kérdésre válaszolva azt mondta: nem hiszi, hogy mindenkinek a francia jogállamiságot kellene követnie, amit amúgy is „fehér férfiak” alkottak.

(Index, Mandiner)

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2019. december 13. 17:08
Ezek a látogatások arra jók, hogy az ellenzék megint telesírja az EU zsebkendőit. Előre meg lehet jósolni az eredményt. Persze ez egyszerű megoldás a helyzet romlásának bizonyítására. Ezeken a látogatásokon a kormányt nem kérdezik. De ha a meghozott törvényeket vennék elő, és azokat elemeznék ki, akkor nem feltétlenül jutnának az ellenzék álláspontjára. És még dolgozniuk is kellett volna. Rémes.
Pierre
2019. december 13. 10:01
kovacs zoltan meg is adta a kovetkezo latogatashoz az alaphangulatot.
nemecsekerno_007
2019. december 13. 09:51
Pikót meg Karigerit is vizsgálni fogjátok, kedves Sargentini-droidok?!?!
barnabibambi
2019. december 13. 04:42
Ezt az uniós csürhét a határon el kell irányitani Izrael felé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!