Lemond Málta miniszterelnöke az újságíró-gyilkosság után

2019. december 01. 21:32

Nagy volt már a nyomás a munkáspárti kormányfőn.

2019. december 01. 21:32

Bejelentette lemondását Joseph Muscat, Málta munkáspárti miniszterelnöke vasárnap este a közszolgálati televízióban sugárzott beszédében – írja az MTI.  

A politikus tudatta: arra kéri az általa vezetett, kormányzó Munkáspártot, hogy január 12-én kezdje meg az új vezető megválasztásának folyamatát, és ha megvan az új vezető, akkor a kormány és a párt éléről is távozni fog.

Muscatra egyre nagyobb nyomás nehezedett a hét folyamán Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró 2017-es meggyilkolásának ügyében, amelyben a fő gyanúsított Málta egyik leggazdagabb embere, Yorgen Fenech. Fenech terhelő vallomást tett Muscat volt kabinetfőnökére, aki ez után a héten lemondott posztjáról, kihallgatták, majd őrizetbe is vették.

(MTI/Index)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mingtilift
2019. december 02. 13:21
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
olajfa1
2019. december 02. 12:01
Akkor úgy járt mint a Szlovák ex-Miniszterelnök!... A szoci-liberális vezetéseknél nagy mocsok lehet... mindenhol Európában!... Talán Máltán is jobban kellene ellenőrizni a "JOGÁLLAMISÁGOT"!!!...
alpayre
2019. december 02. 02:58
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!