Humanitárius dolgozókat öltek meg dzsihadisták

2019. december 13. 22:11

Az elhurcoltak az északkelet-nigériai Borno állam Damasak nevű települése mellett a nigeri határ közelében folytattak humanitárius munkát.

2019. december 13. 22:11

Négy elhurcolt humanitárius dolgozót gyilkoltak meg dzsihadisták Nigériában – közölte pénteken az Action Contre La Faim francia segélyszervezet, amelynek egyik munkatársa is az elraboltak között van. „A fegyveres csoport, amely a humanitárius dolgozók július 18-i elrablásáért felelős, megölt még négy túszt. Az áldozataik száma így ötre emelkedett. Gondolatban hozzátartozóikkal és a Nigériában tartózkodó kollégáinkkal vagyunk” – írta az éhínség ellen fellépő szervezet honlapján.

„Az Action Contre La Faim a lehető leghatározottabb módon elítéli ezeket a gyilkosságokat, és mélyen sajnálja, hogy nem teljesítették a túszok szabadon engedésével kapcsolatos felszólításait” – olvasható tovább a közleményben. A szervezet a dzsihadisták markában maradt utolsó fogoly elengedését követelte. A Grace néven említett túsz az Action Contre La Faim munkatársa, akit szélsőségesek hurcoltak el júliusban két sofőr és a nigériai egészségügyi minisztérium három dolgozójának társaságában az északkelet-nigériai Borno állam Damasak nevű települése mellett a nigeri határ közelében. A hatfős csoporttal tartó harmadik sofőrt még a helyszínen agyonlőtték, egy túszt pedig szeptember végén gyilkoltak meg a szélsőségesek.

A területen iszlamista csoportok tevékenykednek. A Reuters hírügynökség megjegyezte, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet nyugat-afrikai szárnya (ISWAP) az utóbbi időben kiterjesztette tevékenységét Borno államban. A civilszervezetet, amelynek célja az éhínség elleni küzdelem, 1979-ben alapították Franciaországban.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ovisbig
2019. december 14. 10:38
"Egy fehér nő Július óta nigériai dzsihadisták fogságában van." Egy ismerősöm is humanitáriuskodott afrikában és mesélte hogyan néztek rá az afrikai fekák, finoman fogalmazva is megerőszakolták már a pillantásukkal is, és ezek nem dzsihadisták voltak, csak mezei fekák akik még sohasem láttak élőben fehér nőt. El lehet képzelni mit tettek ezzel a nővel és hányszor az elrablói. Persze nem kizárt hogy ezek talpig úriember dzsihadisták. 0_o
Onurisz
2019. december 14. 09:49
Nigéria egy túlszaporodott, 190 milliós állam, de van olaja, sok mindent meg tudna oldani. Nem kell nekünk odamenni humanitáriuskodni! A feketék társadalma sem tudja megúszni a történelmi tanulási folyamatot. Intézzék el egymás között. Ha rendezett, egyensúlyban lévő társadalmat akarnak teremteni, szóljanak, mire van szükségük, de amíg anarchia és gyilkolászás folyik, hagyjuk őket magukra.
áfonya
2019. december 13. 22:23
Merkel magába zuhan az egyik kedvencét agyon lőtték. Párizsban egy késes támadót agyonlőttek a rendőrök. Késes támadót lőttek le a rendőrök Párizs La Défense nevű üzleti negyedében péntek délelőtt. Egy biztonsági őr hívta a rendőröket, miután észrevette, hogy egy férfi késsel mászkál az egyik téren péntek délelőtt. A késes férfi, amikor meglátta a rendőröket, elkezdett feléjük rohanni, és azt kiabálta, hogy “megöllek titeket!” A három járőr ekkor tüzet nyitott rá. Hét lövésből kettő találta el a férfit, egy a mellkasán, egy a combján. A támadó összeesett, és nem tudták újraéleszteni. Nem voltak nála iratok, ezért még nem tudják, hogy ki a támadó – írja a france24.com
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!