A kirekesztés ellen szólalt fel Fülöp belga király

2019. december 25. 08:54

Nem maradhatunk közömbösek az igazságtalansággal, a szegénységgel, a kirekesztéssel szemben – jelentette ki a belga uralkodó.

2019. december 25. 08:54

Nem maradhatunk közömbösek az igazságtalansággal, a szegénységgel, a kirekesztéssel szemben. Tisztában kell lennünk közös erőnkkel, amely a kitartásban, a diszkrét, de erőteljes fellépésben, az emberségesebb társadalom iránti elkötelezettségben mutatkozik meg – jelentette ki Fülöp belga király kedden karácsonyi üzenetében.

A belga televíziós csatornákon közvetített videóüzenetében az uralkodó arra hívta fel a figyelmet, hogy változékony korunkban megkérdőjeleződnek a társadalmi, a gazdasági és a környezeti modellek, sokan elveszítik tájékozódó képességüket. Szavai szerint mindez nagyobb elkötelezettséget igényel.

Ezzel összefüggésben alapvető fontosságúnak nevezte, hogy a lehető leggyorsabban működőképes szövetségi kormány alakuljon Belgiumban, amely kiegyensúlyozott döntéseket hoz és szilárdan összetart. „Olyan jövőnk lesz, amilyenben hiszünk” – fogalmazott Fülöp király.

Az országban rejlő lehetőségek, a társadalmi adottságok képessé teszik Belgiumot a kihívások leküzdésére, feltéve, hogy a társadalom egyesíti erőit és egységre törekszik, tiszteletben tartva mindenki érzékenységét – tette hozzá.

Belgiumban a május végi parlamenti választások óta nem sikerült egy új központi kormánykoalíciót létrehozni. Az országot azonban már tavaly december óta ügyvivő kormány irányítja, az addigi négypárti koalíció felbomlása nyomán.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. december 25. 17:16
Bújjon Sár Misell ....ba!
Jason Bourne
2019. december 25. 15:41
"Nem maradhatunk közömbösek az igazságtalansággal, a szegénységgel, a kirekesztéssel szemben." A "volt" belga gyarmatokon mit tesz meg a belga állam például a szegénység kapcsán?
OberEnnsinnen
2019. december 25. 15:35
EZ MÉG MAGÁNÁL AZ EGYEDÜLÁLLÓ ÉS EGYSZERI HOLOKAUSZTNÁL IS KEMÉNYEBB. 3-30 millió legyilkolt. Talán ezért nem hallunk róla, szinte soha: " Az 1885-ös berlini konferencia Lipót magántulajdonába juttatta a térséget, ahol megalakult a Kongói Szabadállam. A gyarmati adminisztráció kiépítése és a terület nyersanyagainak (elsősorban nyersgumi és elefántcsont) kiaknázása rendkívül kegyetlen módszerekkel történt, mindennapos volt a bennszülöttek kínzása, megcsonkítása, a beszolgáltatási kvótát nem teljesítő falvak felgyújtása. A kegyetlenségek, az éhínség és a trópusi járványok következtében több millióan haltak meg (különféle források 3 és 30 millió közé teszik az áldozatok számát)." "A kirekesztés ellen szólalt fel Fülöp belga király" Világos, a kirekesztés nagyobb bűn, mint 30 millió ember - a valóságban 10-12 millióra teszik - meggyilkolása. Ezért nem kért bocsánatot "Szózata" előtt a belga király. Ja, akinek akkora miniszterelnökei voltak, mint Charles Michel, a magyar kormány legnagyobb gyalázója, akinek parancsára 2018 decemberében "Szétverték a rendőrök az ENSZ migrációs paktuma elleni tüntetést Brüsszelben"...
toef36
2019. december 25. 11:13
Igen. És a belga kongói genocidiumért mikor kér bocsánatot?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!