Megállapodtak a kormánykoalícióról Spanyolországban

2019. november 12. 15:12

A választásokon a legtöbb szavazatot kapott szocialisták a baloldali Unidas Podemos párttömörüléssel léptek szövetségre.

2019. november 12. 15:12

Koalíciós kormány létrehozásáról állapodott meg a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és az Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) baloldali párttömörülés kedden Madridban.

„Spanyolországnak egy stabil kormányra van szüksége. (...) A szavazatok kijelölték az egyetlen utat, azt amelyen most együtt indulunk el a Spanyol Szocialista Munkáspárt és az Unidas Podemos” – fogalmazott az előzetes együttműködési megállapodás nyilvános aláírása után Pedro Sánchez ügyvezető kormányfő, a PSOE főtitkára.

Pablo Iglesias, az Unidas Podemos vezetője hangsúlyozta: egy progresszív kormányt kívánnak létrehozni, amely kombinálja pártja bátorságát a szocialisták tapasztalatával.

Ahhoz, hogy a koalíciós kormány megalakulhasson további pártok támogatása szükséges,  kettejüknek ugyanis összesen 155 mandátuma van a 350 fős parlamentben.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. november 12. 18:36
Ezért aztán érdemes volt polgárháborúzni, ha így is úgy is a kommunisták vezetik az országot!
ChristianTaylor
2019. november 12. 17:15
A cikk lényege az utolsó bekezdésben van. Magyarul tehát jelen állás szerint továbbra se lesz stabil parlamenti többséggel rendelkező kormánya SO-nak. Kissebbségből kormányoznának, alkalomszerűen ilyen -olyan törpepárt majd esetleg besegít vállalhatlan feltételekért cserében. Ott tartanak,mint kb 4 éve. Remek
OberEnnsinnen
2019. november 12. 16:55
"Pablo Iglesias, az Unidas Podemos vezetője hangsúlyozta: egy progresszív kormányt kívánnak létrehozni," Progresszív kormányt, tudjuk, az mit jelent: genderrel nyit, és a fehér keresztény halálával zár.
BossN
2019. november 12. 16:20
Jó dolga lesz a migránsoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!