Hollandiának haza kell szállítania az állampolgárainak a gyerekeit Szíriából

2019. november 11. 15:08

Az Iszlám Állam nevű terrorista szervezethez csatlakozott anyákat ugyanakkor nem kell visszafogadnia az országnak – mondta ki egy hágai bíróság hétfőn.

2019. november 11. 15:08

Huszonhárom nő jogi képviselője fordult törvényszékhez az ügyben, azt kérvén, hogy rendeljék el ügyfeleik és összesen ötvenhat gyerekük hazaszállítását az észak-szíriai táborokból, ahol jelenleg „siralmas körülmények között” élnek.

A szíriai kurd erők által ellenőrzött al-Hol táborban nagyjából 68 ezren tartózkodnak, nagy többségüket az Iszlám Állam volt harcosai, illetve az ő családtagjaik teszik ki. Titkosszolgálati információk szerint a térségben ötvenöt holland származású vagy kötődésű dzsihadistáról, valamint legalább kilencven gyerekről tudni.

Eközben a holland ügyészség hétfőn  arról tájékozatott, hogy a holland rendőrség őrizetbe vett négy embert, a belga rendőrség pedig két embert egy közös, terrorizmus finanszírozásával kapcsolatosan folytatott nyomozás keretében.

A hat gyanúsított 2013-ban és 2014-ben, Törökországban és Szíriában adhatta át az Iszlám Állam és ahhoz köthető csoportosulások harcosainak a pénzt, amelyet a gyanú szerint egy olyan alapítvány révén gyűjtöttek össze, amely céljaként azt tüntette fel, hogy „segítséget nyújtson a háború áldozatainak”. A holland ügyészség közleménye szerint a gyanúsítottak csak Hollandiában legalább 200 ezer eurót (csaknem 67 millió forintot) gyűjthettek össze rendezvényeken és juttatásokon keresztül.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. november 11. 19:58
2030ban is kellene dzsihádisták.
zakar zoltán béla
2019. november 11. 18:20
nyálnyila-nyámnyila
subshelpcrip
2019. november 11. 17:44
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Akitlosz
2019. november 11. 17:34
Minek? Minek kellenek Hollandiának dzsihadisták? Elszakítják a gyerekeket az anyjuktól. Ez emberséges? 15 év múlva meg bombák robbannak Hollandiában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!