Először lett afroamerikai seriffje Phillynek

2019. november 11. 12:04

A bíróságok és az ott lévő foglyok, valamint bírósági árverések biztonságáért felelős szervezet fejel lett a demokrata Rochelle Bilal, egy volt rendőrnő.

2019. november 11. 12:04

Még májusban derült ki, hogy biztosan női seriffje lesz a Philadelphiai Seriff Hivatalának, miután egy nőt jelölt a város a hivatal élére. Mint ahogy akkor írták, a kisebb rendvédelmi szervezet vezetője lehet egy exrendőr, a helyi afroamerikai rendőrök egyesületének elnöke.

Pár napja a feltételes módból valóság lett: múlt héten derült ki, hogy őt mint egyedüli indulót választották meg – a republikánusok ugyanis nem indítottak jelöltet vele szembe.

Még májusban az előválasztási sikerét a Phillymag nevű helyi portál úgy jellemezte: sikere egy nagy metoo-siker, ugyanis akkor azt a Jewell Williamst győzte le, akit előzőleg több nő is szexuális zaklatással vádolt. Valószínűleg Bilal nem fogja folytatni ezt a hagyományt, ha már a #metoo jegyében foglalja el a hivatalát nemsokára.

(Mandiner)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. november 11. 18:48
Tiszta Vadai Ágnes csak ő Afró hlyett Apró DK
zakar zoltán béla
2019. november 11. 18:22
To me...to LYÚ..... egyéb!
ato boldizsár
2019. november 11. 13:36
Gratulálok a fantasztikus győzelemhez! Nem mindennapi siker, kivételesen nehéz mezőnyben.
Senye Péter
2019. november 11. 12:51
Következik EU?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!