Amy Sinclair: Az anya testének védelmeznie kell minden életet

2019. november 06. 13:15

Az életvédő Amy Sinclair iowai szenátor asszony volt a Hit Rádió vendége.

2019. november 06. 13:15

A jezsuiták Párbeszéd Házában a CitizenGo által szervezett Szívdobbanás-konferenciának volt a vendége október 24-én Amy Sinclair iowai szenátor asszony, aki az amerikai életvédő mozgalom egyik meghatározó alakja.

Amy Sinclair a számos amerikai tagállamban meghozott szívdobbanás-törvényekről beszélt a rádióban, amelyek szerint a magzat jogait az első szívdobbanástól, nagyjából a hatodik-hetedik héttől számítják. 

Az utóbbi időben több amerikai tagállamban (Észak-Dakotában, Iowában, Arkansasban, Ohióban, Missouriban, Kentuckyban, Georgiában, Louisianában, Mississippiben és Alabamában) szigorították az abortuszt, de még nem léptek hatályba, mivel a bíróság előtt megtámadták őket.

Mint a politikus a Vasárnapnak nyilatkozta: „Az élet az első. A munkám, az Iowában végzett intézkedéseim nem helyezik a születendő gyerek érdekeit az anya érdekei elé. A legfontosabb az élet védelme, és így a nőknek is természetesen joguk van az életük védelméhez. Ha a születendő gyermek veszélyezteti az anya életét, joga van hozzá, hogy megvédje magát. De az anyatest legfontosabb feladata, hogy minden életet védelmezzen. Nőként semmi más jogom nem lehet erősebb, mint az élethez való jog.”

Amy Sinclair leszögezi: a magzat más genetikával, DNS-lánccal rendelkezik, mint az anya, tehát a magzat nem az anya testének a része. Tudományosan nézve az emberi élet a fogantatással kezdődik.

A szenátor a Vasárnapnak adott interjút, melynek egy részletét nálunk is olvashatták.

A Mandiner közölte a Szívdobbanás-konferencián felszólaló Frivaldszky Edit előadását.

(Fotó: Vasárnap.hu)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schulraugue
2019. november 08. 11:02
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
duzur
2019. november 08. 08:36
Igy van ! Egészséges életmódjával is felel az anya és környezete ezért. A támogató társnak is fontos a szerepe. És persze ugy az anyát mint gyerekét, a társadalomnak is maximálisan kell védelmeznie. Minden feltételt nyújtani kell, egészséges, nyugodt létükhöz !
Akitlosz
2019. november 06. 16:55
Valami törvényváltoztatás készül? Valamiért nagyon erőlteti a Mandiner ezt az abortusz témát.
Potymog
2019. november 06. 15:40
A sok abortusz ellen a leghatásosabb és legemberbarátibb cselekedet, ha a fogamzásgátlást széles körben ingyenessé, és elérhetővé teszik. Segítve ezzel a kívánt magzatok megszületését, és azoknak a többnyire szerencsétlen sorsú gyermekeknek a meg nem születését, akiket az anyjuk nem akar a világra hozni. A fogamzásgátlás széles körű ingyenessé tétele a világ túlnépesedése, és a fenyegető klímakatasztrófa ellen is egy jó lépés lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!