Térképen a Hungarikumokkal a világ körül

2019. október 24. 11:07

Létrehoztak egy interaktív világtérképet, amelyen elhelyezték legfontosabb utazásaikat.

2019. október 24. 11:07

A Hungarikumokkal a világ körül csapata azt közölte: egyik küldetésük, hogy világszerte feltérképezzék a magyarsághoz köthető emlékhelyeket, embereket és hagyatékokat. Az elmúlt három évben számtalan országot meglátogattak. Amellett, hogy felfedeztek különböző kultúrákat és népeket, szerte a nagyvilágban magyarok nyomaira bukkantak. Azért, hogy az átélt emlékeiket közelebb hozzák nézőik és minden érdeklődő számára, létrehoztak egy interaktív világtérképet, amelyen elhelyezték legfontosabb utazásaikat.

Minden egyes leszúrt pontnál egy rövid leírás olvasható az ott található magyar vonatkozásokról.

A legutóbbi barangolások során felkutatott útvonalak tartalmazzák többek között Teleki Sámuel expedícióit, Vámbéry Ármin utazásait, Kőrösi Csoma Sándor kalandozásait és Stein Aurél útvonalát is.

A térkép itt érhető el.

(forrás)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
székelyszó
2019. október 24. 13:43
olyan helyekre jutnak el, ahová nem sokan az átlag emberek közül...van hogy, az életük is veszélyben forog, tudósítanak rólunk és nekünk, szerintem jobb, minthogy a Szigeten isznak-szívnak
Óbor Dezső
2019. október 24. 12:20
Szerintem csak olyan embereket nem érdekel, akiknek nem szeretik a Hazájukat az (internacionalistákat) biztosan nem érdekli, és, Gyűlöl mindent ami Magyar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!