Milliárd dollár segíthet az amerikai nők helyzetén

2019. október 03. 07:31

Melinda Gates a női egyenjogúság élharcosa az Államokban.

2019. október 03. 07:31

Melinda Gates, a Microsoft-alapító Bill Gates felesége bejelentette, hogy egymilliárd dollárt szán a nők egyenjogúságának segítésére az Egyesült Államokban. A döntést ismertetve az amerikai Time magazin számára írt véleménycikkében az 55 éves Melinda Gates – aki társelnöke a férjével közösen létrehozott Bill és Melinda Gates Alapítványnak is – azt írta, hogy „a nők és a férfiak egyenjogúságának megteremtése nem várhat tovább”. Mint fogalmazott: az egymilliárd dollárt, a nők „hatalmának és befolyásának kiterjesztésére”, illetve ennek gyakorlati megvalósítására kívánja fordítani.

Gates három fontos célt jelölt meg: a nők szakmai előrehaladása előtt még mindig meglévő akadályok lebontását, a nők különösen gyors előrejutását azokban az ágazatokban – például a tech-iparban, a médiában vagy a közszolgálatban – amelyeknek nagy befolyásuk van a társadalomra, valamint a nyomásgyakorlást vállalatokra és szervezetekre e célok valóra váltásához szükséges reformok érdekében.

„Egymilliárd dollár sok pénz, de ugyanakkor az is igaz, hogy ez csupán kis töredéke annak, ami szükséges” – fogalmazott Melinda Gates. Egyben reményét fejezte ki, hogy új kezdeményezését nemcsak a szakemberek és az egyenjogúság szószólói találják majd vonzónak, hanem azok közül is sokan csatlakoznak és anyagilag is elkötelezik majd magukat, akik eddig nem foglalkoztak e kérdéssel.

Melinda Gates 2015-ben Pivotal Venture néven már létrehozott egy beruházási és úgynevezett inkubációs, azaz vállalkozásfejlesztési központot, amely a nők és a családok helyzetének javításával foglalkozik. Most felvázolt elképzelései szerint e vállalkozás révén finanszírozza majd a nők előrejutását segítő új, érdemleges egyéni ötleteket és szervezeteket.

Kezdeményezése nem keltett meglepetést. Melinda Gatest ugyanis a női egyenjogúság egyik hatékony támogatójaként tartják számon az Egyesült Államokban. Legutóbbi könyvében – amely magyarul A nő helye címmel jelent meg – részletesen ki is fejtette meggyőződését, miszerint a nők egyenjogúsága a családok és a közösségek, tágabb értelemben pedig az egész társadalom felemelkedésének záloga.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. október 04. 16:36
Szóval egymilliárd dollárt szánna a nők karrierjének elősegítésére, de gondolom, ő maga egy napot sem dolgozott életében.
Magyarok Pásztora
2019. október 04. 12:13
Ez kell ezeknek a komcsi-femcsi-libsi patkányoknak, pénz és hatalom munka nélkül.
NewHorizon
2019. október 03. 14:17
A már halott, azaz öngyilkos pedofil Jeffrey Epstein egyik felszolgálója szerint ez a nő és kedves férje, Bill Gates jó barátságban voltak Epstein-el, aki többször vendégül látta őket parizsi lakásában. Bill Gates Epstein hírhedt pedofil szigetét is meglátogatta. Amellett Epstein egy 2 millió dolláros adományt juttatott az MIT-nek (Massachusetts Institute of Technology) Bill Gates nevében olyan kutatásokra, amit titokban próbáltak tartani. Mint tudott, Bill Gates kedvenc hobby-a az emberiség létszámcsökkentésén dolgozni - de olyan módon, hogy az elit döntse el, ki maradhat és ki nem. Mindezt persze nem a jóval nagyobb globalista erő (control), kifejlesztése, hanem a klímaváltozás érdekében teszik ezek a jószívűek! A nemzethatárok eltörlése mellett ez a globalisták másik legfontosabb célja. Ezért is nyomják annyira a késői abortusz legalizálását, egészen kilenc hónapos terhességig. A Gates Alapítvány hatalmas összegeket adományozott Clintonné 2016-os megválasztásához, valamint a Clinton Alapítványnak is, politikailag erősen balra hajlanak. Paul Joseph Watson cikke a MIT adakozásról (Watson azelőtt az Infowar-nak dolgozott): https://summit.news/2019/09/09/bill-gates-worked-with-jeffrey-epstein-to-funnel-2-million-to-mit/ Cikk (2010): A Bill és Melinda Gates Alapitvány sötét oldala https://rulersofusall.wordpress.com/2010/05/28/the-dark-side-of-the-bill-and-melinda-gates-foundation/ “Bill és Melinda Gates Alapítvány hírnevet szerzett azon technológiák finanszírozásában, amelyek célja a tömeges sterilizálási és oltási programok elterjesztése az egész világon. Az alapítvány által a közelmúltban finanszírozott programok közé tartozik egy olyan sterilizációs program, amely férfiak heréjére irányított ultrahang technológiával 6 hónapra sterillé teszi őket. Pontosan „átmeneti kasztrálási” technológiának nevezhetjük.” (Folytatás a cikkben……) Rövid videó: Agenda 21 (ami azóta Agenda 30 lett) a globalista Kissinger - megjegyzéseire és tetteire alapozott - szemszögéből bemutatva (utalás Bill Gates-re és george sorosra): https://www.youtube.com/watch?v=1S19zump4zg
gabor7th
2019. október 03. 11:56
Igazából már férfiaknak kéne segíteni, ha egyenlőség lenne a cél, hisz már több nő van felsőoktatásban, sőt most volt hír, hogy bár folyton azt mondják, hogy a férfiak többet keresnek, a nők állítólag nem találank hasonlóan jól kereső férfiakat: "Women are struggling to find men who make as much money as they do" https://nypost.com/2019/09/25/women-are-struggling-to-find-men-who-make-as-much-money-as-they-do/ Akkor hogy is van ez a nemi fizetéskülömbség igazából?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!