Megnevezte Abu Bakr al-Bagdadi utódját az Iszlám Állam

2019. október 31. 17:26

A terrorszervezet egyúttal elismerte al-Bagdadi helyettesének halálát is.

2019. október 31. 17:26

Megerősítette vezetőjének halálát az Iszlám Állam. A terrorszervezet egyúttal kinevezte Abu Bakr al-Bagdadi utódját is, Abi Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi személyében – jelentette a terroristák hírügynöksége, az Aamák.

Al-Bagdadit az amerikai hadsereg ölte meg egy szombati akcióban.

Az Iszlám Állam elismerte azt is, hogy meghalt az al-Bagdadi jobb kezének tekintett Abu Hasszan al-Muhadzsir, a szervezet szóvivője is. Erről először a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd milícia adott hírt vasárnap, de az amerikai védelmi minisztérium ezt akkor nem volt hajlandó kommentálni. Az SDF szerint Muhadzsirt a kurdok és az amerikai hírszerzés közös hadműveletében likvidálták.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2019. október 31. 23:10
Az arabok fontossága lényegében az olajukon múlik, ami működteti az ipari civilizációt.
brekker
2019. október 31. 22:52
Amerika ezt játssza. Csak a nagy téveszmék szülőhazája, Európa áll ellen, mert jobban tudja.
brekker
2019. október 31. 22:48
Aki folyatja az olajat azt nem bombázzuk szarrá.
brekker
2019. október 31. 22:46
Nem lenne egyszerűbb, ha harcolások helyett egyszerúen lezárnánk a határokat, és magukra hagynánk őket, hogy nevezgessenek ki tetszés szerint mindenkit az egész földgolyón, ahová akarnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!