Johann Wadephul: Megkérdőjeleződik Magyarország EU-tagsága

2019. október 21. 14:56

A CDU/CSU helyettes frakcióvezetője a török offenzíva ügyében felvett magyar állásponttal kapcsolatban fogalmazott élesen.

2019. október 21. 14:56

Johann Wadephul a CDU/CSU helyettes frakcióvezetője a német köztévé kérdésére, – hogy mi a véleménye a magyar álláspontról Törökország szíriai hadműveletével kapcsolatban – meglehetősen keményen fogalmazott – írta az Euronews, a HVG nyomán.

Wadephul szerint az, hogy a magyar kormány kiállt a török offenzíva mellett „megkérdőjelezi Magyarország EU-tagságát”.

A német politikus úgy folytatta: „Szeretnénk, ha Magyarország nyilvánvalóvá tenné, melyik csapatban játszik, vagy előbb-utóbb azzal kerül szembe, hogy valamikor elhagyja az Európai Uniót”.

Orbán Viktor az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó ülésén ezzel kapcsolatban megismételte, amiről a Hír TV-nek szerdán már beszélt. Úgy látja, hogy ha a törökök megnyitják a kapukat Európa felé a szíriai menekültek számára, azt Magyarországon szinte abban a pillanatban érezni lehet majd. A magyar kormányfő a Parlamentben úgy fogalmazott: Senki sem szeretné megtudni milyen az, ha a határkerítés egyik oldalán több százezer migráns, a másikon pedig ötvenezer határőr lesz.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2019. október 22. 21:42
88 komment? Ez megengedhetetlen!
riofolta
2019. október 22. 11:08
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
basatu
2019. október 22. 08:06
okuk van az angoloknak kilépni az EU-ból mint ahogy nekünk is,sőt a lengyeleknek ,osztrákoknak stb.Az Eu ugyan is folyamatosan beavatkozik az EU tagországok belső ügyeibe is,beavatkozik a választásokba, mindig azt az irányzatot támogatva ami nekik megfelel.Ez történt Angliában és legutóbb Magyarországon is.Mindent elkövetnek hogy a Fidesz kormányt megbuktassák beleértve az erőszakos hatalomátvételt is. Ebben segít nekik a hazai liberál bolsi csürhe amely nem riad vissza az erőszakos cselekményektől sem.ebben nagy gyakorlatot szereztek még az átkosban és legutóbb 2006-ban a szemkilövető akciójukkal is bizonyították hogy egy a gyilkosságoktól sem visszariadó csürhe törekszik EU és más libsi támogatókkal a hatalom megszerzésére! Nem kizárt egy ukrán típusú véres bűncselekmény kirobbantása Magyarországon.
áfonya
2019. október 22. 00:51
Lőni lőni lőni ,hazát csak fegyverrel lehet megvédeni ,nem feltartott kézzel..... Magyar nép a határra kivonul hazáját védi , mit tud tenni a brüsszeli kommunista népirtó banda, semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!