Győri Enikő: Az EU becsapta Albániát és Észak-Macedóniát

2019. október 22. 10:24

A fideszes EP-képviselő szerint egyes európai vezetőkből hiányzott a bátorság, bölcsesség és hosszú távon gondolkodás képessége, amikor elutasították a csatlakozási tárgyalások megkezdését.

2019. október 22. 10:24
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Az EP strasbourgi plenáris ülésén felszólaló Győri Enikő fideszes EP-képviselő elmondta: egyes európai vezetőkből hiányzott bátorság, bölcsesség, hosszú távon gondolkodás képessége tanácsi ülésen. Ezért nem döntöttek Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése mellett.

A V4-ek álláspontját idézve Győri Enikő elmondta: a döntés érinti hitelességünket a régiónkban, súlyos, hosszú távú hatásai lesznek biztonságunkra. Ideje lenne geopolitikai érdekünkből cselekedni, mégse ez történt.

A fideszes néppárti EP-képviselő szerint elmaradt a lehetőség, hogy ez a két ország a mi térfelünkön maradjon. „Becsaptuk őket, hiteltelenné válunk" – szögezte le.

Hozzátette: ne legyenek illúzióink, hosszú távon gondolkodó vetélytársak vannak a térségben, akik majd benyomulnak a helyünkre. Sőt, már most is ott vannak, csak nem foglalkozunk ezzel.

Győri végül arról is beszélt: érdekes, hogy most nincsenek olyan kommentárok, hogy a blokkolók nem európaiak – utalva arra, hogy az albánok és észak-macedónok előrelépésének megakasztója Emmanuel Macron francia elnök volt.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2019. október 22. 21:34
Hogy van az: - hogyha Magyarország nemet mond a szíriai -kurdokkal kapcsolatos EU állásfoglalásra, az teljesen elfogadhatatlan, és döntsék el már Budapesten, hogy az EU tagjai kívánnak e- maradni -ha viszont Franciaország és Hollandia nemet mond arra ,hogy induljanak meg a csatlakozási tárgyalások Albániávak és Észak Macedóniával az az EU-demokrácia természetes megnyílvánulása? (Zárójelben a fentiekhez. - Magyarország álláspontja azóta teljesen igazolódott. A kurdok maguktól visszavonulnak. Ez egy nagy magyar eu-s diplomáciai siker, a szakmai felkészültség igazolása. - Franciaország és Hollandia viszont azután mondott nemet, hogy a két ország teljesítette az EU-előírásokat.Ez egy óriási pofátlanság.)
Óbor Dezső
2019. október 22. 21:21
Igaza van Győri Enikőnek, ez egy hazug társaság, tipikus neoliberális internacionalista, gyáva, sunyi, jellemtelen banda, igérni azt tudnak, ....PC-gazemberek.
a ló néz, a csikó lát
2019. október 22. 16:53
https://m.magyarnarancs.hu/belpol/a-torok-melo-99539
Akitlosz
2019. október 22. 15:17
A Fidesz azért akar minél több még Magyarországnál is nyomorultabb országot az EU-ba, hogy ne Magyarország legyen a legnyomorultabb ország az EU-ban. Az EU 2004-es tagállamai között ugyanis Magyarország a tök utolsó. Így az EU átlaghoz való felzárkózásra a legtöbb esélyt az Albániák felvétele jelenti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!