Deutsch: Meg kell akadályozni a Törökországi felőli újabb bevándorlási hullámot

2019. október 24. 15:15

A kérdésben az Európai Néppárt frakciója egységes álláspontot kért, ezért a néppárti magyar delegáció tagjai együtt szavaztak a Néppárttal – tette hozzá a politikus.

2019. október 24. 15:15

Minden körülmények között el kell kerülni azt a helyzetet, hogy több százezer vagy akár millió illegális bevándorló megjelenjen Magyarország déli határánál, és ott kelljen feltartóztatni őket – jelentette ki az MTI-nek adott nyilatkozatában Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban.

Leszögezte: komoly aggodalomra ad okot mindaz, ami Szíriában történik, így Törökország egyoldalú katonai fellépése is, ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy a régióban Ankara stabilitási tényező. Hozzátette: tragikus lehet Európa számára, ha felborul a térség egyensúlya.

Törökország mostanra elérte a teljesítőképessége határait az országban tartózkodó több millió migráns és menekült ellátásában” – mondta nyilatkozatában Deutsch Tamás. A képviselő úgy vélte, Törökország szankcionálásakor tisztában kell lenni azzal, hogy ha Ankara nem tudja biztonságosan visszatelepíteni Szíriába a menekülteket és migránsokat, újabb jelentős migránshullám szabadulhat a Nyugat-Balkánon keresztül az Unióra.

Ebben a helyzetben Magyarország lesz az első uniós tagállam, amely szembesül ezzel a migránsáradattal” – figyelmeztetett Deutsch Tamás. Elmondta, hogy ebben a fontos kérdésben az Európai Néppárt frakciója egységes álláspontot kért, ezért a néppárti magyar delegáció tagjai együtt szavaztak a Néppárttal.

A határozattal kapcsolatos eszmecserék és szövegezéseik során következetesen a magyar nemzeti álláspontot képviseltük” – jelentette ki – „Semmilyen módosítást nem támogattunk, ami hozzájárulhatott volna egy újabb menekültkrízis kialakulásához az Unió déli határánál.”

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2019. október 25. 00:36
Für tommpi vajon tudja hol van törökország?
János bácsi
2019. október 24. 17:46
Míg a magyar kormány támogatta, hogy a török hadsereg bevonuljon Szíriába, addig a Fidesz EP-képviselői megszavazták a hadműveletet elítélő határozatot. Orbán Viktor személyesen is tárgyalt Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel Azerbajdzsánban. Itt a török elnök külön megköszönte Orbánnak, hogy kiállt mellette. Orbán többször kiállt az offenzíva mellett - amit most Deutsch Tamás is külön elítélt. Deutsch Tamás és a fideszes ep frakció hátba támadta Orbán Viktort ! Jajjaj mit fog ehhez szólni Erdogan?
János bácsi
2019. október 24. 16:36
„Ebben a helyzetben Magyarország lesz az első uniós tagállam, amely szembesül ezzel a migránsáradattal” Hazudik! Törökországnak , Bulgária és Görögország a legközelebbi uniós szomszédjai. Vagy Deutsch úr hülye, vagy a kipcsakokat nézi hülyének.
Bitrex®
2019. október 24. 16:06
Csak elég lőszer kell, meg tűzparancs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!