Csatatérré változott egy mexikói nagyváros

2019. október 18. 10:10

Egy drogkartell túlerőben levő fegyveresei megakadályoztak egy rendőri elfogást.

2019. október 18. 10:10

Szinte csatatérré változott Culiacán mexikói nagyváros csütörtökön, azután hogy egy rendőregység rajtaütött egy házban A Köpcös, vagyis Joaquín Guzmán bebörtönzött drogbáró egyik fián és három másik férfin. Le akarták tartóztatni őket, de a drogkartell túlerőben lévő fegyveresei megakadályozták ezt, és randalírozni kezdtek a 750 ezer lakosú városban.

A harmincfős rendőregység a kábítószer-kereskedelemmel vádolt Ovidio Guzmánon és három társán ütött rajta a házban, Sinaloa állam székvárosában. A várost uraló Sinaloa kartell emberei azonban körbevették a házat, és géppuskával felfegyverzett kisteherautóikon elárasztották a várost. A rendőrök a vérontás elkerülése érdekében elengedték Ovidio Guzmant és társait – közölte a mexikói kormány.

Guzmanék elengedése ellenére Culiacánban ezután heves összecsapások voltak a dogkereskedők és a rendőrség, valamint a hadsereg között. Az állam kormányzója felszólította a lakosokat, hogy keressenek fedezéket, aki épületben tartózkodik, maradjon ott.

Közben a helyi börtönből több rab kiszabadult, egyelőre nem lehet tudni, hányan. A kaotikus állapotok az éj leszállta után sem értek véget a városban. Az állam rendőrfőkapitányának tudomása szerint a csütörtöki erőszaknak két halálos és 21 sebesült áldozata van. A mexikói belbiztonsági erőket mozgósították, és összeült a kormány válságstábja is. A Sinaloa vezére, Joaquín Guzmán az Egyesült Államokban tölti életfogytig tartó börtönbüntetését.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:27
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
robag
2019. október 19. 16:36
Van ám ott közbiztonság, ahogy nézem.
brekker
2019. október 18. 23:07
Drogliberalizáció kell, hadd kómázzon olcsón a proletár, és akkor mindjárt rend lesz.
péterx
2019. október 18. 11:47
A központi hatalom eltűnése a káosszal és a csőcselék uralmával egyenlő. Az államhatalom - ha képes még rá -azonnal kell, hogy megmutassa, ki az úr az országban. Ha nem, akkor Mexikó is venezualizálódik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!