Brit miniszterek: Mindenképpen kilépünk októberben

2019. október 20. 12:25

Továbbra is él az októberi távozás Dominic Raab és Michael Gove szerint.

2019. október 20. 12:25

Annak ellenére, hogy szombaton Boris Johnson hosszabbítást kért Brexit-ügyben, két kabinettag, a külügyminiszter és az igazságügyi miniszter egyaránt úgy látja, hogy október 31-én fog kilépni az EU-ból az Egyesült Királyság, nem pedig később.

Domonic Raab – aki korábban Brexit-ügyi miniszter volt – azt mondta a BBC szerint, hogy a brit kormányfő minden előzetes feltételezésre rácáfolt a napokkal ezelőtti megállapodással, és biztos abban, hogy Halloweenkor az ország távozni fog az Európai Unióból. Michael Gove a Sky News-nak nyilatkozva azt mondta: minden akarat és képesség megvan ahhoz, hogy az ország október 31-én távozzon az EU-ból.

Közben Londonban százezrek tüntettek a Brexit ellen az Euronews beszámolója szerint, és egy új brexit-ügyi népszavazást követeltek. A parlamenti képviselők rendkívüli ülése közben az Európai Unióból való kilépés ellenzői ellepték a Hyde Park környékét. Mint írják, az uniós zászlókkal és humoros transzparensekkel felszerelkezett tüntetők nem csak az Egyesült Királyság fővárosából érkeztek, a szervezők 170 busszal szállították a helyszínre őket az ország különböző pontjairól.

A beszámolók szerint a demonstráción részt vett Sadiq Khan londoni polgármester is, aki a Maradók egyik legnevesebb képviselője.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2019. október 20. 15:45
« Sadiq Khan londoni polgarmester » Ez elmond mindent...
KBA98
2019. október 20. 13:08
Normális ország nem marad ebben a gittegyletben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!