Az ENSZ BT öt európai tagja a szíriai török hadművelet leállítását követelte

2019. október 10. 22:19

„A török offenzíva egyúttal humanitárius katasztrófával és egy újabb menekültáradat megindulásának veszélyével fenyeget” – hangsúlyozta Jürgen Schulz német diplomata.

2019. október 10. 22:19

A török katonai művelet leállítását követelte közös nyilatkozatban az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) öt európai tagja csütörtökön.

Az ENSZ BT – zárt ajtók mögött – rendkívüli ülést tartott a nap folyamán a török beavatkozás ügyében. Az ülés összehívását Németország kezdeményezte a testület európai tagjainak nevében.

„Az újabb fegyveres összecsapások Szíria északkeleti részében veszélybe sodorják a teljes régió stabilitását, újabb szenvedést és további üldöztetéseket hoznak a civilekre, növelik a menekültek számát Szíriában és a térségben” – hangsúlyozta állásfoglalásában az ENSZ BT-tag Nagy-Britannia, Franciaország, valamint Németország, Belgium és Lengyelország.

A nyilatkozathoz csatlakozott Észtország is. A balti állam 2020-tól lesz két évre a BT nem állandó tagja. 

Az ENSZ BT ülését megelőzően Jürgen Schulz, Németország ENSZ-nagykövetének helyettese leszögezte, hogy Berlin a lehető leghatározottabb módon elítéli a török katonai műveletet. „Úgy véljük, ez az offenzíva a teljes régió destabilizálódásához és az Iszlám Állam terrorszervezet megerősödéséhez fog vezetni” – emelte ki Schulz. Hozzátette: a katonai művelet helyett a politikai rendezési folyamatot kell előnyben részesíteni. „A török offenzíva egyúttal humanitárius katasztrófával és egy újabb menekültáradat megindulásának veszélyével fenyeget” – hangsúlyozta a német diplomata.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gingchantops
2019. október 12. 10:29
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Lombi
2019. október 11. 13:25
Csak egyes egyedül a nyugati világnak van joga népírtásokat rendezni olyan országokban, akik nem fekszenek be a globálgazda akaratának.
basatu
2019. október 11. 09:19
Erdogan belecsapott a lecsóba,az USA és az EU meg cumizik! A kurdok álmodtak, nem egyezkedtek senkivel nem lesz soha Kurdisztán állam!
luzitanxaver
2019. október 11. 09:16
“és egy újabb menekültáradat megindulásának veszélyével fenyeget” Ihr schafft das.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!