Washington több száz millió dolláros katonai segélyt ad Ukrajnának

2019. szeptember 13. 07:36

Az összeg haditechnikai eszközök és hadfelszerelések beszerzésére, valamint szolgáltatásokra fordítható.

2019. szeptember 13. 07:36

Washington engedélyezte csaknem 400 millió dollár katonai segély folyósítását Ukrajnának – erősítette meg Kijev washingtoni nagykövetsége a hírügynökségekben megjelent információkat.

A külképviselet a Facebook közösségi portálon azt írja, hogy 250 millió dollárt az amerikai védelmi minisztérium költségvetéséből irányoznak elő Ukrajnának, 141,4 millió dollárt pedig a külügyminisztérium büdzséjéből.

A segély haditechnikai eszközök és hadfelszerelések beszerzésére, valamint szolgáltatásokra fordítható, erősítendő az ukrán hadsereg védelmi képességét. „Ez a katonai támogatás az Egyesült Államok részéről az ukrán népnek az orosz agresszió elleni harchoz az országaink stratégiai partnerségéről tanúskodik, és komoly hozzájárulás jelent az európai és az euroatlanti biztonság megerősítéséhez” – írta az ukrán nagykövetség.

Az UNIAN hírügynökség azt írta, hogy a szóban forgó összeg folyósítását korábban visszatartotta Washington, miután Donald Trump amerikai elnök utasította Mark Esper védelmi minisztert és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadót az Ukrajnának szánt katonai segélyprogram felülvizsgálatára.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2019. szeptember 17. 08:18
Az ukrånok meg adják hozzá az ágyútölteléket...:( Miért is, talán így majd visszafoglalják a nagyságrenddel erősebb oroszoktól Krímet?!?...Az biztos nem fog menni...Akkor meg mire is jó ez??!
pemete jakab
2019. szeptember 13. 20:18
"Washington több száz millió dolláros katonai segélyt ad Ukrajnának" Mi meg több száz millió dollárért veszünk jenki harceszközöket, cserébe némi trumpi jóindulatért.
tango47
2019. szeptember 13. 17:42
Öntsünk egy kis benzint a tűzre - tűzoltásként.
Dorset Naga
2019. szeptember 13. 15:26
Lesz mit ellopni annak a sok hazafinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!