Pellegrini: Biztonsági és gazdasági szempontból stratégiai befektetés az EU bővítése a Nyugat-Balkánnal

2019. szeptember 12. 16:29

Meg kell győznünk a többi uniós tagállamot arról, hogy a bővítés nem problémákat hoz magával – hangsúlyozta a szlovák kormányfő.

2019. szeptember 12. 16:29

Az Európai Unió (EU) bővítése a Nyugat-Balkán irányában biztonsági és gazdasági szempontból is stratégiai befektetés az uniónak – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök, a visegrádi négyek kormányfőinek a Nyugat-Balkán országainak vezetőivel kibővített prágai találkozója után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön. A szlovák kormányfő elmondta: a V4-ek a prágai kibővített találkozóval most egyértelmű jelzést küldtek Európának arról, hogy az Európai Unió mihamarabbi bővítését támogatják.

Meg kell győznünk a többi uniós tagállamot arról, hogy a bővítés nem problémákat hoz magával, mint ahogyan azt néhány régi tagország vezetői mondják. Éppen ellenkezőleg, az EU-nak a Nyugat-Balkán irányában történő bővítése stratégiai befektetés az unió számára biztonsági és gazdasági szempontból is” – hangsúlyozta Peter Pellegrini.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2019. szeptember 12. 21:24
Örülök a V 4-ek együttműködésének, .....jó hogy pártállástol függetlenül együtt tudnak működni, felismerve a jobb érdekévényesítést.
luzitanxaver
2019. szeptember 12. 18:48
A gazdasági előnyökről nem kell meggyőzni a Lajtántúlt, elég csak megnézni az osztrák bankok régiós jelenlétét - hogy csak egy teljesen nyilvánvaló példát hozzak. A többi rész egyszerűen nem érdekli őket, a magasan képzett munkaerő lerablásán felüli személyek szabad mozgásától meg egyenesen sikítófrászt kapnak - még ha ezt sohasem mondanák ki egyenesen, sőt. Az elit kvázi-szabad mozgása meg megy tagság nélkül is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!