Trócsányi összeférhetetlenség miatt nem lehet EU-biztos

2019. szeptember 26. 13:25

Az is lehet, hogy a magyar kormánynak új biztost kell jelölnie.

2019. szeptember 26. 13:25

Trócsányi összeférhetetlenség miatt egyelőre nem lehet EU-biztos – hozta le az Index. A portál szerint Trócsányi Lászlóval kapcsolatban is megállapította az EP jogi szakbizottsága az összeférhetetlenséget, úgy mint ahogy azt a román biztosjelölt, Rovana Plumb esetében is.

A portál információi szerint az Európai Parlament jogi szakbizottsága összeférhetetlennek találta Trócsányi László biztosjelölt anyagi érdekeit a betöltendő pozíciójával. Arra kérik Ursula von der Leyen leendő bizottsági elnököt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. Bár még nem hivatalos, de a gyakorlatban ez azt is jelentheti, hogy magyar kormánynak új biztost kell jelölnie.

A jövő hétre tervezett meghallgatásokat a magyar és a román biztosjelöltnél is elnapolják” – nyilatkozta Sergey Lagodonsky német zöldpárti EP-képviselő, a jogi szakbizottság (JURI) egyik alelnöke az ülést követően. Ez még nem jelenti szükségszerűen azt, hogy Trócsányi László és Rovana Plumb biztosjelöltségének vége, Lagodonsky arra számít, hogy a JURI-ban „még találkozni fognak vele”.

Trócsányi összeférhetetlenségét az ügyvédi irodájával való kapcsolata miatt állapították meg” – árulta el Manon Aubry francia EP-képviselő,  a szélsőbaloldali frakció tagja az ülés után, ám Von der Leyennek küldött levél további részleteiről nem volt hajlandó beszélni.

A román biztosjelölt be nem vallott hitelei miatt nem kapott zöld utat.

Összesen 305 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2019. szeptember 27. 09:39
Trócsányi belebukott a hazugságába: összeférhetetlenséget talált az EP szakbizottsága, nem javasolják biztosnak! Ma hallgatta meg a biztosjelöltek összeférhetetlenségével is foglalkozó JURI bizottság Trócsányi Lászlót – kérdések merültek ugyanis fel az általa alapított Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodához fűződő kapcsolatairól és az irodának juttatott kormányzati megrendelésekről. Információink szerint kiderült, hogy Trócsányi korábban hazudott a bizottságnak: azt állította, hogy az elmúlt 10 évben nem volt tulajdonrésze az ügyvédi irodájában, időközben azonban eljutott a bizottsághoz Trócsányi 2018-as magyarországi vagyonbevallása, amelyben még résztulajdonosként szerepelt. Trócsányi azzal érvelt, hogy nem vett fel osztalékot, és valójában csak a nevét viselte az ügyvédi iroda, ez azonban nem csak azért problémás, mert saját, a bizottság előtt eltitkolni próbált vagyonbevallásában is az szerepel, hogy 12.62%-os tulajdonrésze volt tavaly, hanem azért is, mert az ügyvédi iroda jelenlegi tulajdonosairól sehol nem találni nyilvános információt, sem cégadatbázisokban, sem az ügyvédi iroda honlapján. Az iroda ráadásul számos kormányközeli megbízótól kapott megrendelést az elmúlt években. Mi az összeférhetetlenség, ha nem ez? Ráadásul még egy hazugság kiderült: Trócsányi írásban állította, hogy 2014 és 2019 között a résztulajdonában lévő Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda "nem vállalt kormányzati megbízásokat". Ez azonban egyértelmű hazugság, és tudjuk is bizonyítani: 2018-ban a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda a Miniszterelnökséggel kötött szerződést, amely alapján egy paksi bővítésről szóló perben a magyar kormányt képviselte, és jogi tanácsadást is végzett a Miniszterelnökséget vezető miniszternek. A Momentum Mozgalom már az EP-kampányban világossá tette: képviselői az Európai Parlamentben nem hagyják majd szó nélkül a Fidesz hazugságait. Trócsányi biztosi jelölése kapcsán most be is mutatjuk, mit jelent ez. Mindent megtettünk úgy frakciónkban, mint a Parlamentben, hogy képviselőtársaink megismerjék azokat a kérdéseket és problémákat, amelyek a Fidesz jelöltje kapcsán felmerülhettek. Az eredmény innentől várható volt: az EP érintett bizottsága szerint Trócsányit összeférhetetlensége alkalmatlanná teszi, hogy biztos lehessen.
catalina9
2019. szeptember 27. 07:01
Trócsányi összeférhetetlenség miatt nem lehet EU-biztos" ez igaz, Trócsányi nem fér össze Sorossal...
áfonya
2019. szeptember 27. 03:04
Nem lehetetlen hogy a piszkos 12 brüsszeli tolvajok is az emberkereskedelem haszon élvezői , ugyan milyen érdek fűzi őket a betolakodók euba való szállátás kapcsán, nagy biznisz eu ... Kommunisták mindig a milliárdokat hozó haszonba kezdtek bele nem törődve a törvényekkel bűnözéssel. ... nyugati kapitalista világ nem különb a kommunistáknál , még nagyobb mértékben űzik at emberirtást.
áfonya
2019. szeptember 27. 02:53
- jut eszembe még egy körmös elvtárs a brüsszeli magyar gyűlölők közül . áfonya 2019. szeptember 27. 2:41 felsorolt piszkos 12 magyar gyűlölők Ez az aljas alak Brüsszelben a magyarokat feljelentette mocskolta. Niedermüller Péter tartozásokat hagyott maga után és tolvajként menekült el Berlinből. Tetemes tartozásokat hagyott maga mögött Niedermüller Péter, amikor egyik pillanatról a másikra lelépett a berlini Humboldt Egyetemről. Egy ideig keresték, aztán megtalálták Pécsett. Azóta pedig Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció alelnöke, egyben az Európai Parlament közismerten kvótapárti, Soros György szervezete által is támogatott képviselője. Berlini menekülése után azzal próbálta fedezni magát, hogy azt hazudta, súlyos beteg. Aztán kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz. Csak a tartozás és a menekülés. Az Origo információi szerint a berlini Humboldt Egyetem egy meglehetősen felháborodott hangvételű levelet küldött szét a világ számos tudományos intézetének, amelyben Niedermüller Péter érthetetlen viselkedésére hívta fel a társszervezetek figyelmét. https://www.origo.hu/itthon/20180216-niedermuller-peter-futasa-berlinbol.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!