Deák Dániel: A V4-eknek is kulcsfontosságú az osztrák választás

2019. szeptember 29. 11:06

Az elemző szerint a szabadságpárt programja áll legközelebb Sebastian Kurz migrációs politikájához.

2019. szeptember 29. 11:06

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője úgy látja, hogy a visegrádi országok (V4) számára is kulcsfontosságú a vasárnapi osztrák választás eredménye.

Az elemző azzal indokolta vélerményét az M1 aktuális csatornán, hogy ha Sebastian Kurz – a közvélemény-kutatások által győzelemre esélyesnek tartott – Osztrák Néppárt vezetője újra az Osztrák Szabadságpárttal alakít kormánykoalíciót, ez egyfajta garancia lehet arra, hogy Ausztria, a V4-ek szövetségeseként, kitart bevándorlásellenes álláspontja mellett.

Deák Dániel azt mondta: a migráció kérdése központi eleme volt az osztrák választási kampánynak, és a lehetséges koalíciós partnerek közül a szabadságpárt programja áll legközelebb Sebastian Kurz migrációs politikájához.

Emlékeztetett: Sebastian Kurz külügyminisztersége és kancellársága idején a bevándorlás kérdésében mindig szembehelyezkedett a német kormány akaratával, és annak ellenére megtartotta migrációellenes álláspontját, hogy 2016-ban éles bírálatokat kapott Angela Merkel német kancellártól.

Megjegyezte: Sebastian Kurz nemrég megjelent önéletrajzi könyve szerint Angela Merkel informális csatornákon is megpróbálta rávenni arra, hogy ne támogassa a balkáni migrációs útvonal lezárását.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
concret
2019. szeptember 30. 08:31
Soká húzódik már, és az istennek sem alakul ez a lázadás éve.
duzur
2019. szeptember 29. 20:34
Deák Dániel elég gyengén tudhat németül, ha ennyire félreértette, hogy mik voltak a kampány fötémái. A migráció nem tartozott ezek közé, mivel már nemigen különböznek a pártok véleményei ez ügyben. Már a Zöldek se hírdetik a Willkommenskulturt és az FPÖ riogatásai se nyerök, mivel az emberek hétköznapjai mást mutatnak. Van viszont 2 olyan tényezö ami valóban egyre aggasztóbb. Egyrészt sok a drogos a közlekedés pályáin. Legutóbb egy távolsági buszvezetöt kapcsoltak szerencsére még idöben le. Másrészt nem tudnak igazán mit kezdeni a kiszámíthatatlan viselkedésü agybeteg emberekkel. Akkor se, ha már elkövettek valamit. Tologatják öket a kórházak és börtönök között, míg aztán megint az ucára kerülnek...
BőröndÖdön
2019. szeptember 29. 20:08
Na,Dani,akkor most mi lesz?!
Tatulus
2019. szeptember 29. 16:10
Ettől a labanctól óvakodni kell! Ahol a nézeteink azonosak, ott nem kell alávágni, máshol mindenkor! Nem barát, szövetséges meg pláne nem - önérdekű, labanc libsi ez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!