Partizándallal fogadták a migránsokat Lampedusán

2019. augusztus 21. 14:45

A Bella ciao a második világháború utáni olasz baloldali megújulás után világszerte az újbaloldali szervezetek nem hivatalos himnusza lett.

2019. augusztus 21. 14:45

Ahogy azt szerdán már megírtuk, egy bírósági döntésnek köszönhetően partot ért Lampedusa szigetén az Open Arms nevű NGO hajója, amely közel három hete közel száz migránssal a fedélzetén bolyongott a Földközi-tengeren, mert az olasz belügyminiszter – most már ügyvezető – Matteo Salvini nem engedélyezte sokáig a kikötését.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, aktivisták várták az NGO-hajót az olasz kikötőben, azonban most videó készült arról is, hogyan várták a migránsokat, akiknek a száma időközben 83-ra csökkent.

A videót Vajnai Attila osztotta meg Facebook-oldalán, bejegyzésében a következőt írta: „Amikor a humanizmus győz a fasizmussal szemben.”

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. augusztus 30. 11:10
Kommunista partizánok brüsszeli kommunista fészek irányítással Európát megszállják.
Amondó
2019. augusztus 23. 00:31
A haladó, baloldali, antifasiszta, demokratikus, kommunista, humanista olasz partizánmozgalom valójában a - Mussolinitől üldözött - olasz maffia fedőszervezete volt,
néhai Ch.Pilot
2019. augusztus 22. 01:01
Hát még az mekkora ünnep lesz Vajnai, amikor az iszlám győz az demokráciával szemben! :-)
Paul
2019. augusztus 21. 20:47
Na az ilyen idióták miatt fogják hamarosan énekelni Európa szerte ezt az alábbi "slágert": https://www.youtube.com/watch?v=GEX96W1pKjM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!