Liberális győzelem, konzervatív vereség a brit időközin

2019. augusztus 02. 07:23

Egy főre olvadt Boris Johnson kormányának parlamenti többsége.

2019. augusztus 02. 07:23

Időközi parlamenti választást tartottak a Wales-ben fekvő Brecon and Radnorshire körzetben Nagy-Britanniában. A körzetet eddig Chris Davies konzervatív politikus képviselte – egy pénzügyi botrány miatt viszont visszahívási petíciót indítottak ellene, és végül ki kellett írni emiatt egy időközit.

A konzervatív képviselő ezen a választáson is elindult, de a liberális demokratákhoz tartozó kihívója, Jane Dodds legyőzte őt a csütörtökön tartott voksoláson. „Megyek Westminsterbe, megtalálom Boris Johnsont, bárhol is bujkál, és elmondom neki, hogy álljon le a közösségeinkkel való játszadozással és zárjon ki egy deal nélküli Brexitet” – üzent a körzetben győztes liberális politikus.

A liberális demokrata jellt 43, a konzervatív 38 százalékot szerzett. Harmadik helyen a Brexit Párt futott be 10 százalékkal, a Munkáspárt pedig a negyedik helyre szorult vissza alig 5 százalékkal.

Ez volt az első választás Nagy-Britanniában Boris Johnson miniszterelnöksége alatt. Az időközi vereséggel a konzervatív kormány parlamenti többsége egy főre olvadt.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2019. augusztus 02. 13:04
Nem annyira jó. A végén még Johnson nem reccsenti meg a britteket.
Kandeláber
2019. augusztus 02. 12:17
A libsik most annyira örvendeznek, mint amikor pár éve a "független" Kész megcsípett egy időközit Veszprémben. A Brexit akkor is meglesz, ha a fejük tetejére állnak.
vigyor
2019. augusztus 02. 11:33
...neki aztán mondhatod.
NDAP1945
2019. augusztus 02. 11:30
Nem lesz brexit, győzött az Unió.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!