Gazdasági visszaesés közeleg? Bankvezetőkkel konzultált Trump

2019. augusztus 17. 09:09

Mind a Fehér Házban, mind Trump újraválasztási kampányának csapatában elismerik, hogy recesszió fenyegethet.

2019. augusztus 17. 09:09

Donald Trump amerikai elnök még szerdán telekonferencián konzultált bankvezetőkkel a piaci nyugtalanság közepette – jelentette pénteken a The Wall Street Journal című lap.

Az elnök a New Jerseyben lévő bedminsteri country-klubjában nyaral a héten, ezért konzultált telekonferencián a bankvezetőkkel. Az egyeztetésen Jamie Dimon a JPMorgan Chase, Mike Corbat, a Citigroup és Brian Moynihan, a Bank of America elnök-vezérigazgatói vettek részt. A bankárok a gazdaság helyzetéről, és ezen belül is a pénzügyi szabályozásról fejtették ki véleményüket.

A konzultációról nem hoztak nyilvánosságra részleteket, sőt, maga a tény is csak pénteken derült ki, és a bankvezetők is szigorúan tartózkodtak az interjúktól. A Bloomberg hírügynökség ugyanakkor arról közölt értesüléseket, hogy Brian Moynihan egy közelgő gazdasági visszaesésre hívta fel az elnök figyelmét.

Az elnökkel történt konzultáció előtt a bankvezetők Steve Mnuchin pénzügyminiszterrel tárgyaltak.

Elemzők emlékeztettek rá, hogy az elmúlt napokban, különösen szerdán a pénzpiacok meglehetős volatilitást mutattak, a beruházók pedig a Trump-kormányzat és Kína közötti kereskedelmi vita és ennek az amerikai gazdaságra gyakorolt hatásai miatti aggodalmaikat hangoztatták.

A The Wall Street Journal megjegyezte: Donald Trump és tanácsadói a nyilvánosság előtt folyamatosan optimizmusukat hangoztatják a gazdasági kilátásokat illetően, ám magánbeszélgetésekben mind a Fehér Házban, mind Trump újraválasztási kampányának csapatában elismerik, hogy recesszió fenyegethet.

A jövő héten várhatóan Larry Kudlow, az Országos Gazdasági Tanács igazgatója - a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója – tart telekonferenciát az államok illetékes tisztségviselőinek a gazdaság helyzetéről.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2019. augusztus 18. 11:29
A USA középosztályának még nagyobb hányadát kellett volna a tőzsdékre felkényszeríteni, akkor a kibogozhatatlan pénzalapoknak még nagyobb hatalma lenne, az aggodalmaskodók még több dél-amerikait akarna belapátolni... Bocsánat, nem is! Ennek pont az ellenkezőjét akartam volna... Azt hiszem...
amaurote
2019. augusztus 17. 14:24
jaj, remélem megmentik a bankokat ha baj lesz. nehogy bajuk essen. XD
KannibálTatárÚr
2019. augusztus 17. 12:54
A kapitlizmusban mindig gazdasági válság közeleg. Ez elháríthatatlan, mert mindig vannak, akik ezen kaszálnak. Általában csak a proli, a bérből élők fizetnek rá. A bírók fizetéese nem csökken azért, mert válság van. Nem is számít nekik.
Tatulus
2019. augusztus 17. 12:30
Addig fújják a passzát-szelet, míg tényleg tájfun lesz belőle! Öngerjesztő folyamat ez, amit inkább csökkenteni kellene, nem erősíteni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!