Dobrev Klára egyik asszisztense korrupciós ügyben érintett?

2019. augusztus 04. 10:50

Gyurcsány Ferenc felesége akkreditált asszisztense egyike az a Jose Alberto Alves Pereira, aki ellen több ügyben nyomoz a portugál rendőrség – közölte az Origóra hivatkozva a Magyar Hírlap.

2019. augusztus 04. 10:50

Jose Alberto Alves Pereira a portugál Szocialista Párt (PS) EP-küldöttsége delegációvezetőjének volt tanácsadója az előző EP-ciklusban, és nyomoz ellene a portugál rendőrség – tudta meg az Origo.

Mint az a V4NAr-ra hivatkozva közölték, 2014-2015 környékén mintegy 20 ezer eurót lopott el parlamenti látogatóktól, amit azzal tetézett, ezt leplezendő még dokumentumokat is hamisított. Ezért kellett távoznia a portugál küldöttségtől – közölte a hírügynökség. Információk szerint összesen 12 látogatásról, és 378 személyről volt szó.

További gyanú szerint a portugál tanácsadó több frakciótag aláírását is meghamisította, így többek között Liliana Rodrigues, Ricardo Serrão Santos, és Ana Gomes, korábbi EP-képviselőét, utóbbi ezt meg is erősítette a botrányról hírt adó portugál napilapnak, az Observadornak.

A politikus EP-adatlapján két akkreditált asszisztens neve olvasható: Ördög Alexandráé, valamint Jose Alberto Alves Pereiraé. Előbbi korábban a Demokratikus Koalíció aktivistája volt.

A DK szombaton közleményben köszönte meg az Origo tájékoztatását, mint írták, jogi lépéseket tesznek az ügyben. A közleményt itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2019. augusztus 05. 18:44
Dobrev: benne vagytok az embercsempészetben is?...csak azért kérdezem, mert az is szennyes ügy, és te meg a maffiózó családod az ilyen üzletben benne szokott lenni....lásd olaj ügy!
Biivisz
2019. augusztus 05. 03:54
Na, ez a lebukás, D.Klárika! Nem az, hogy maguk intrikájukkal megakadályozzák fideszesek EP tisztségének megszavazását!
Kvasztics Fedor
2019. augusztus 04. 21:13
Érdekes. https://www.origo.hu/itthon/20190804-nyugdijcsalas-gyurcsanyne.html
balbako_
2019. augusztus 04. 14:31
A tolvajok, bűnözők vonzzák egymást. Pláne ha pénzlopásról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!