Bukaresti felvonulással emlékeztek a budapesti bevonulásra

2019. augusztus 05. 10:01

Hagyományőrzők és népi viseletű román nacionalisták emlékeztek meg vasárnap a száz évvel ezelőtti történtekről.

2019. augusztus 05. 10:01

A Főtér tudósítása szerint néhány száz román nacionalista a Nemzet Útja (Calea Neamului) nevű civil szervezet szervezésében felvonulással emlékezett meg arra, hogy száz évvel ezelőtt, 1919. augusztus 4-én bevonult a román királyi hadsereg a magyar fővárosba.

Mint írják, ennek a szervezetnek a vezetője az a Mihai Tîrnoveanu, aki egyik szervezője volt az úzvölgyi temető elleni román akciónak, és július 7-én ugyancsak ő szervezet tüntetést Bukarestben a magyar nyelvi jogok bővítése ellen.

Szerencsére a vasárnapi rendezvényen részt vevő néhány száz fő egy, „A Trianon felé vezető út Budapesten át vezet” feliratú molinón kívül tartózkodtak a gyalázkodástól. A Főtér beszámolója szerint a résztvevők egy része népviseletben, mások korabeli egyenruhákban, román zászlókkal masíroztak, amibe még egy kis kormányellenes demonstráció is belefért.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flagellator1974
2019. augusztus 05. 22:46
Kolobusz és Rézusz.
sozlib_abschaum
2019. augusztus 05. 18:47
Érzik, hogy Erdély visszakerül az anyaországhoz, már csak idő kérdése.
IV. Fawkes
2019. augusztus 05. 17:19
Ilyenné tesz az apafarkas teje...
mustarharmas
2019. augusztus 05. 15:49
A szokásos. Sunyi, gerinctelen, aljas, ahogy az első világháborúban is viselkedtek. Egy körűlkerített, éhező, hadsereg nélküli országot tudtak megszállni, a románoknál egyébként szokásos módon katonai vitézség nélkül, csordában, létszámfölényben, nulla kockázattal.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!