Ausztria következő kancellárja is nő lehet

2019. augusztus 22. 09:24

A szocdemek elnöküket indítják Kurz ellen – derült ki szerdán.

2019. augusztus 22. 09:24

Bemutatta kancellárjelöltjét az osztrák szociáldemokrata párt, hat héttel a szeptember végén esedékes előrehozott választás előtt: az Euronews csütörtöki híre szerint a párt jelenlegi elnökét, Pamela Rendi-Wagnert indítja. Fő kampánytémái az egészségügy fejlesztése, valamint a munkanélküliség és a klímaváltozás elleni harc lesznek – ismerteti a cikk.

Mint a magyar nyelvű írásból kiderül, az orvosnak tanult Rendi-Wagner az egyetemi katedrát hagyta ott a politikáért, és villámkarriert futott be, néhány éven belül egészségügyi és nőügyi miniszer, valamint frakcióvezető lett belőle. Tavaly választották meg a párt első női elnökének.

A politikus eddigi legnagyobb kihívása előtt áll, a szociáldemokraták ugyanis jócskán le vannak maradva a néppárt mögött, mindössze 23 százalékra mérik őket a közvéleménykutató – teszi hozzá a cikk.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2019. szeptember 16. 17:39
Nevetséges elképzelés, hogy 20 százalékos, vagy az alatti párt kancellárt adhat. Ha az összes balliberális párt összefogna, valószínűleg akkor sem lenne többségük. (Pláne, ha a választásig még bekövetkezik egy-két késes merénylet.) Valószínűleg Kurz lesz a kancellár, és Hofer lehetne az alkancellár. Ausztria számára ez volna a legjobb megoldás, és mi is örülhetnénk neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!