Athéni házakat pusztított el egy erdőtűz

2019. augusztus 12. 11:19

Váratlan irányt vett egy tűzvész.

2019. augusztus 12. 11:19

Erdőtüzek tombolnak Görögországban. Mintegy 50 helyen pusztítanak a lángok az országban, ennek során az egyik tűz átterjedt Athén egyik külső részére – számolt be az Euronews hétfőn.

Mint írják, lángra kapott az erdő a Hymettus-hegyen, amely elválasztja a fővárost és a tőle keletre lévő Paianiát. Ide a tűzoltóság nagy erőkkel vonult föl az utakon, a több mint ezer méter magas hegyre.

Mintegy 140 tűzoltó 46 járművel küzdött a lángok megfékezésével, hozzájuk hétfő reggelre 8 speciálisan kialakított helikopter is csatlakozott hozzájuk. Ezzel a híradások szerint úgy tűnik, végül sikerült kontroll alá vonni a térséget a katasztrófaelhárítás információi szerint. Azonban legkevesebb egy ház vált a lángok martalékává. Az Euronews több embert evakuáltak a térségből.

A hatóságok figyelmeztetése szerint a héten az erdőtüzek továbbterjedésére lehet számítani.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!