Megállapodás nélküli Brexitre készül London

2019. július 28. 07:49

Miközben teljes arccal az október 31-i kilépés felé fordul a brit kormány, a britek körében erősödött a konzervatív párt népszerűsége.

2019. július 28. 07:49

Az új brit kormány Nagy-Britannia megállapodás nélküli uniós kiválásával számol, mert abból indul ki, hogy az Európai Unió nem hajlandó újabb alkut kötni a kilépésről – jelentette ki Michael Gove brit kabinetügyi miniszter a Sunday Times című vasárnapi lapnak nyilatkozva.

„Október 31-én elhagyjuk az EU-t. Feltétlenül. Semmi további halogatás. Jön a Brexit” – hangsúlyozta Gove, akit Boris Johnson brit kormányfő azzal bízott meg, hogy tegyen előkészületeket az Egyesült Királyság megállapodás nélküli kiválásának esetére. A The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lap pedig arról cikkezett, hogy Sajid Javid új pénzügyminiszter további egymilliárd fontot (360 milliárd forint) készül kiutalni, hogy az országot felvértezze a megállapodás nélküli Brexitre.

A The Sunday Telegraph úgy tudja, a pénzből a többi között egy magánszemélyeknek és vállalkozásoknak szóló információs kampányt indítanának, valamint a kikötői infrastruktúra kiépítését, illetve további ötszáz határőr alkalmazását tervezik.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató hálózat, a YouGov a Sunday Times megbízásából elvégzett gyorsfelmérésében kimutatta, hogy a brit Konzervatív Párt tíz százalékkal vezet a legnagyobb ellenzéki erővel, a Munkáspárttal szemben, amióta Johnson a miniszterelnöki székbe került. 

A YouGov szerint a Konzervatív Párt népszerűsége a legutóbbi felmérés óta hat százalékpontot erősödött, most 31 százalékon van, míg a Munkáspárté szintén növekedett, de csak két százalékponttal 21 százalékra. A Brexitet ellenző Liberális Demokraták támogatottsága három százalékponttal csökkent húsz százalékra, a Nigel Farage vezette radikálisan EU-ellenes Brexit Párt ugyanakkor négy százalékpontot vesztett népszerűségéből, és jelenleg 13 százalékon van. A YouGov 1,697 brit szavazót kérdezett meg július 25-26-án.

(MTI)

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2019. szeptember 25. 08:10
Kis
Mich
2019. július 29. 11:10
Itt már csak Borzas Borisz karrierjéről van szó... (és ezért nem drága 1 bolond brexit sem...)
balbako_
2019. július 29. 07:56
Nem tudom, én úgy látom, hogy ez a mindkét fél számára legkedvezőtlenebb forgatókönyv.
Vakfolt
2019. július 28. 23:50
Soros germó három kiló új szívet, epét meg májat rendelt be, az EPre jelölt embereit kinyírta a demokrácia ( haha, de ironikus ) londonyország csak kilép, bár ezret rosáltak, hogy ne, vagy ne úgy vagy ne akkor, vagy ne ők, de csak de, Orbán megint megnevezte őt és csipet csapatát, hogy ne legyenek illúzióink.. S ekkor bregzit apó már úgy is betoppan hogy full bukta az egész. Kereskedelem, kapcsolatok, de még az UK államiság is. Mert a hülye angol hülyék - amúgy sosem - de most tényleg komolyan veszik a nép akaratot. Közben már fakisztáni londoni polgármesterrel, meg igazhitű lakosokkal már csatak nem kéne, viszont ez jó nekünk, a tetvek kiszorítják magukat a döntéshozói szerepből. How ironic. Kisebbségi jogsérelem alapon trianonozták meg az országunkat a többi rohadékkal, közben maguk rabszolgaként használnak ki országokat, mikor mi ezer évet töltöttünk többnemzetiségű országként. Vérlázító orcátlanság. Pusztuljanak, kiérdemelték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!