Feltartóztatott egy orosz tartályhajót az Ukrán Biztonsági Szolgálat

2019. július 25. 13:38

Az ukrán biztonsági szolgálat szerint a Neyma korábban ukrán hajókat akadályozott a Kercsi-szorosban.

2019. július 25. 13:38

 

Feltartóztatta és átkutatta a Neyma orosz tartályhajót az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a katonai ügyészség, arra hivatkozva, hogy a novemberi tengeri incidens idején akadályozta az ukrán hadihajók áthaladását a Kercsi-szoroson – közölte az SZBU sajtószolgálata.

Az SZBU bírósági felhatalmazást kért a hajó tárgyi bizonyítékként való lefoglalására. A szolgálat és a katonai ügyészség nyomozói bírósági engedéllyel dokumentumokat, az incidens alatt készült rádiókommunikációs felvételeket és hajónaplókat foglaltak le, és a legénységet is kihallgatták.  

A kommüniké szerint Izmail ukrán kikötőbe szerdán érkezett a Nika Spirit nevű, orosz zászló alatt haladó hajó, amelyet az EQUASIS  nemzetközi informatikai rendszerben az IMO-8895528 szám alapján a Neymaként azonosítottak, s amelyet az orosz hatóságok a Kercsi-szoros elzárására használtak.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. július 25. 16:34
A Kercsi-szoroshoz Ukrajnának gyakorlatilg semmi köze. Oroszország legnyugatibb szorosa, amelyet északról az Azovi-tenger, majd Novorosszija határol. Ukrajna akkor teszi önmagának a legtöbbet, ha elfelejti azt, hogy Hruscsov valaha is létezett. Szebb Jövőt!
röviden
2019. július 25. 15:44
Nem kék ezt erőltetni, azt hiszem.
turáni sólyom
2019. július 25. 14:52
Addig húzogatják a medve bajszát, míg rábasznak az ukránok! Nem sajnálom őket, mert mocskos politikát folytatnak. Jacenyuk - Po(Roshen)ko - Zelenszkij ????? Talán nem zsidó vezetőkre kellene bízniuk magukat....? Kun Béla - Rákosi Mátyás - Horn Gyula sem tett jót nekünk!
balbako_
2019. július 25. 14:30
Sírás lesz a vége....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!