Leáll az Uber Ausztriában

2019. július 25. 17:20

Az Uber évek óta jogvitában állt a bécsi taxisokkal.

2019. július 25. 17:20

Minden bécsi szolgáltatását, és a jelenleg tesztfázisban lévő linzi, grazi és salzburgi szolgáltatásait is leállítja az Uber Ausztriában – írja a Der Standard.

Az amerikai szolgáltatót egy bírósági döntés kötelezi a leállásra. Az ítélet szerint az Ubernek telephelyet kell létrehoznia és iparűzési engedéllyel kell rendelkeznie, ha továbbra is szeretne Ausztriában szolgáltatni. Az Uber évek óta jogvitában állt a bécsi taxisokkal és már tavaly is leállt Bécsben – igaz, ekkor csak néhány napra.

„A mostani jogvita ismét rámutat arra, hogy világos, korszerű és egységes szabályokra van szükség a taxi- és autómegosztó szolgáltatások esetében. Az Uber hozzáillesztése az idejétmúlt taxisrendelethez nem hozott egyértelműséget” – kommentálta az eseményeket a NEOS szakszervezet szóvivője.

Az Uber azon dolgozik, hogy augusztusra visszatérhessen az osztrák piacra.

Képünk illusztráció.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2019. július 25. 19:37
Hol vannak a "korszerű megoldás" mellett kiálló libsik?
Zsolt75
2019. július 25. 19:20
Helyes.
Megtalálta
2019. július 25. 19:00
Az online fuvarszervezés tipikusan olyan tevékenység, ami nem igényel amerikai multikat. Az informatikai háttért bárki üzemeltetné, a sofőrök nyilván helyiek. Még azt is el tudnám képzelni, hogy az állam veszi át ennek a rendszernek az üzemeltetését.
Almassy
2019. július 25. 18:15
airbnb uber ... Ezek annyira innovatívak és hasznosak a közösségnek, mint a multi-level-marketing cégek voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!