Frank Tibor: Skóciának érdekében állna a kiválás

2019. július 24. 12:30

A skótoknak „jól felfogott" érdeke lenne a kilépés, hogy aztán újra beléphessenek az EU-ba.

2019. július 24. 12:30

Miután a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) végigvitelét támogató Boris Johnson lesz Nagy-Britannia miniszterelnöke, a skótok „jól felfogott” érdeke az Egyesült Királyságból való kilépés, hiszen Skóciaként újból beléphetnének az Európai Unióba – vélekedett Frank Tibor külpolitikai elemző szerdán az M1 aktuális csatornán. Emlékeztetett: a kiválást segítené, hogy a skótok olajat találtak a partjaiknál, ami viszonylag hirtelen gazdaggá tette a területet. Megjegyezte: az Egyesült Királyságból való kilépésről már volt népszavazás Skóciában, akkor a szavazók 45 százaléka támogatta a kilépést.

Kitért arra is: Nagy-Britanniában megrögzött unióellenes körök vannak, amelyek nem mérték fel a Brexit következményeit, és sok választó a Brexit-szavazás előtt azzal sem volt tisztában, hogy „mi az Európai Unió”. Az angolok évszázadok óta úgynevezett fényes izolációban élnek, nem igazán van rálátásuk az európai politikára; még mindig úgy gondolják, hogy külön birodalomhoz tartoznak, valószínűleg ezért is döntöttek a Brexit mellett – fűzte hozzá.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2019. július 25. 18:15
Hol írjam alá?
Akitlosz
2019. július 24. 19:58
"A skótoknak „jól felfogott" érdeke lenne a kilépés, hogy aztán újra beléphessenek az EU-ba. " Mert imádják a rabságot és a másoktól függést. A mai skótok szégyent hoznak az őseikre. :-(
RollsRoyce
2019. július 24. 18:25
A skótoknak tuti, hogy sikerülni fog, hiszen ők találták fel a rézdrótot amikor egymás kezéből tépték ki a réz pennyt.
Kétes
2019. július 24. 17:39
Nem tudom, hogy ezt a demokrata párti, Trump ellenes öregurat, aki még csak jókat sem mond, miért hívja az M1. Mellesleg a Btexitről alig beszélt. Nyilván nem érti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!