Ötpárti koalíció irányítja ezentúl Finnországot

2019. június 03. 18:22

A helyi svédek kisebbésg képviselőivel felálló kabinet vezetője Antti Rinne lesz.

2019. június 03. 18:22

Négy hétig tartó tárgyalásokat követően ötpárti kormánykoalíció megalakulását jelentették be Finnországban. A baloldali Szociáldemokrata Pártból (SPD), a liberális Centrum Pártból, a svéd ajkúakat képviselő Svéd Néppártból, a Zöldekből és a Baloldali Szövetségből álló koalíció hétfőn mutatta be programját a finn fővárosban, Helsinkiben.

A miniszterelnök előreláthatólag a Szociáldemokrata Párt vezetője, Antti Rinne lesz, a kormány 19 miniszterét várhatóan az elkövetkező napokban fogják kinevezni. Az ötpárti kormánykoalíció által ismertetett program egyik fő célkitűzése az infrastruktúra és a jóléti szolgáltatások fejlesztése, ahogyan az oktatásra fordított befektetések növelése is. A program nagy hangsúlyt helyez továbbá a klímaváltozás elleni küzdelemre, valamint a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére.

„Ez a kormányprogram csökkenteni fogja a jövedelmi különbségeket a finn társadalomban” – mondta Antti Rinne a Helsinki központi könyvtárában tartott nyilvános eseményen.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!