A New York Times szerint a mérsékelt jobboldal is szélsőjobb

2019. június 18. 17:20

Oknyomozó cikket akart írni a Times újságírója, de végül nagyon belezavarodott.

2019. június 18. 17:20

Hogyan tehet valakit a YouTube szélsőjobboldalivá? – ezt a kérdést feszegette a New York Times egyik, június 8-i, Kevin Roose által jegyzett cikke, amelynek főszereplője Caleb Cain vlogger és főiskolai diák volt, aki, miután kirúgták, a New York Times szerint a netnek köszönhetően a szélsőjobboldalra sodródott. A Daily Wire szerzője,  Michael J. Knowles szerint viszont a New York Times cikke tele van csúsztatással és hazudik.

Caleb Cain „segítségért a YouTube feltöltőihez fordult – írta a New York Times. – Hamarosan bele is került a szélsőjobboldali univerzumba, ahol ezernyi videót talált összeesküvés-elméletekkel, nőgyűlölettel és rasszizmussal.” A lap cikkben szereplő fotóin ott szerepelt a Daily Wire alapító-főszerkesztője, Ben Shapiro; Milo Yiannopoulos és még a Nobel-díjas Milton Friedman is; miközben Shapiro és Friedman zsidó származásúak.

A Daily Wire kifejti: a New York Times olyan személyiségeket sorolt az alt-righthoz, akik explicite elítélték az alt-rightot. Majd pedig szélsőjobboldalinak nevezte a tradicionalista konzervatívok meggyőződését:

Azaz: Cain szélsőjobboldali ideológiája mindennapi életének részévé vált, minthogy tradicionalista konzervatívként nevezte meg magát, a régimódi nemi szerepeket preferálta és keresztény nővel randizott. 

A lap szerint Caleb Cain életének mélypontja az volt, amikor Trump győzelmének éjszakáján Steven Crowder jobboldali politikai kommentátor Trump nyert! című élő videóját nézte közvetlenül lefekvés előtt.

Mint Knowles rámutat: a New York Times szerint nincs különbség az alt-right, a szélsőjobb, a hagyományos konzervatívok és a Trump-szavazók között. Szép.

Persze aztán Cain 2017 környékén „végül megvilágosodott” a baloldali videóknak köszönhetően, és ma már hithű szociáldemokrata. Videócsatornáját két hónapja indította a YouTube-on Faraday Speaks címen, ahol saját politikai gondolatait osztja meg a nagyközönséggel. Cain 15-én megosztott videójában, melyben az ominózus Times cikk van a középpontban, kifejti, hogy ma már vannak szocialista és kommunista barátai is, akikkel egyetért.

A Dailfy Wire rámutat: Cain valójában a szélsőbaloldalra jutott, nem pedig a szélsőjobbra. 

„A szerző véletlenül megcáfolta saját állítását. Roose eredetileg gy jobboldali radikálissá vált hétköznapi YouTube fogyasztót kívánt bemutatni. Azonban ha Cain radikalizálódott is, azt nem a jobboldal, hanem a baloldal irányába tette. A jobboldalról indított, és fokozatosan a szélsőbaloldalra tévedt” – mutat rá a Daily Wire újságírója..

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. június 19. 22:22
A USA-ra ráférne ismét egy Joseph Raymond McCarthy szenátorhoz hasonló kaliberű politikus, aki ismét kifüstölné a kommunistákat, mert egyre többen vannak.
toef36
2019. június 19. 21:10
A New York Times pedig - bal-jobb, jobb-bal, bal-jobb balfélek gyülekezete...
Zelnik
2019. június 19. 14:06
Tipikus liberálfasiszta nézőpont.
OberEnnsinnen
2019. június 19. 11:31
"A New York Times szerint a mérsékelt jobboldal is szélsőjobb" Rendben, de akkor pl. Netanjahu hol áll a politikájával, amikor bombázza Gázát, Szíriát?? Ez nyilván baloldali, netán liberális politika. Macron alatt francia fegyverekkel teszik tönkre Jement, Szíriát, ezek szerint Macron baloldali, vagy liberális... No de mi a NYT? Fentiek alapján: Ami jó Izraelnek, jó Franciaországnak, az a jó a gazdanemzet USA-nak, ez világos...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!