Erővel próbálja meg elfojtani a tiltakozásokat a szudáni hadsereg

2019. június 03. 18:59

Egyes hírek szerint akár százak is megsebeülhettek és többen meghaltak, amikor éles lőszerrel lőttek a tiltakozókra a szudáni hadsereg tagjai.

2019. június 03. 18:59

A szudáni hadsereg megkezdte az ellene tüntetők táborának felszámolását hétfőn a főváros, Kartúm központjában, ahonnan hírügynökségi jelentések szerint fegyverropogás és robbanások hangja hallatszott, és füst szállt fel. Az al-Dzsazíra pánarab hírcsatorna beszámolója szerint a katonák könnygázt vetettek be a tiltakozók ellen.

Egészségügyi és ellenzéki orvosi források szerint már tizenhárman haltak meg a biztonsági erők rohamában, köztük egy nyolcéves gyerek.

A Szudáni Orvosok Központi Bizottsága (CCSD) szerint százak sebesültek meg, egyesek súlyosan, amikor a biztonsági erők éles lőszert vetettek be az ülősztrájkolók ellen.

A tüntetéseket vezető Szudáni Szakmai Szövetség (SPA) eközben bejelentette, hogy felfüggeszt minden politikai érintkezést a szudáni átmeneti katonai tanáccsal (TMC). Az SPA ezenkívül nemzetközi orvosi szervezetekhez fordult segítségért, azt állítva, hogy sebesültek rekedtek a téren, miután a biztonsági erők blokkolták a bejutást.

A CCSD szerint több mint 110 sebesültet szállítottak kórházba, de – mint mondják – valószínűleg sokkal többen sebesülhettek meg. A biztonsági erők éles lőszert vetettek be a főváros úgynevezett Kelet-Nílus Kórházában, és tüntetőket üldöztek a kórház területén – tette hozzá a szervezet.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2019. június 03. 23:11
Újabb menekült hullám várható?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!