Első fotók: végszerelés előtt a Magyar Honvédség új helikopterei

2019. június 24. 17:55

Németországban szinte már készen állnak a repülésre az Airbus által gyártott katonai repülőeszközök.

2019. június 24. 17:55

A németországi Donauwörthben már közel teljesen kész van az a négy helikopter, ami a magyar kormány által vett 20 darab H145M helikopterből elsőként fog a magyar katonák rendelkezésére állni.

Mint azt a védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztosra hivatkozva az Air Base nevű blog megírta, a négy helikopter átadása után kezdődhet a személyzet kiképzése, amire a haramadik negyedévben kerülhet sor.

Ismeretes, egy másik tenderen szintén az Airbus nyert, annak értelmében 16 darab H225 típusú közepes helikopter fog érkezni a Magyar Honvédséghez.

Fotó: Airbus Helicopter

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2019. június 24. 22:02
Ez elsősorban speciális erők bevetésére / feladatokra alkalmas.
Akitlosz
2019. június 24. 18:39
Lehetne még venni ettől a cégtől harci helikoptereket is. Legalább 6 darabot, annyi nem terheli meg a kincstárat, de már óriási mértékben növelné a honvédség képességeit. Ki, mi fog ezekre a helikopterekre vigyázni? Önmagukban csak visszavonuláshoz meg meneküléshez jók.
makám
2019. június 24. 18:34
"Airbus által gyártott katonai repülőeszközök." ha ez katonai eszköz akkor a faszom egy faltörőkos. engem nem zavarnak a stadionok, még a zsidó olipia se annyira.. de ilyen szarra pénzt adni és honvédelmi fejlesztésnek beállítani, felháborít. ez maximum egy futárgép, csendes szép, szélmentes nyári délutánon sétarepülni a balaton felett vagy szúnyogokat permetezni. a harci helikopter az ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=R8xBcLVRzYI lövik mindennek amijük csak van a tevebaszóknak, de a titánium páncélzatot nem hatja meg és kipurgálja az egész várost.
56október
2019. június 24. 18:23
Helyes! Nem vagyok katonai szakértő, de azzal tisztában vagyok, hogy ennek az országnak a viszonylag "lassú járatú" légierőt kell fejlesztenie, amit elsősorban élőerő és harckocsik ellen tud bevetni. Ezt most jól csináljuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!