Eddig bírták a Maradók távozók nélkül

2019. június 05. 12:55

Alig negyedévvel a megalapítása után kettészakadt a Change UK, a Brexit-ellenes politikai erő.

2019. június 05. 12:55

A Politico értesülései szerint csupán három hónapig fértek meg egymás mellett a Brexit-ellenes brit párt politikai vezetésében az egység hangjai: a gyászos EP-választás eredményei után a 11 EP-be jutott képviselőből csupán 5 maradt a centrista párt keretein belül, hatan átültek a független EP-képviselők közé – adta hírül a brüsszeli magazin kedden.

De nem csak sima politikusok távoztak a szakadás toryk és munkáspártiak által alapított formációból, hanem maga az ideiglenes elnök, Heidi Allen is, emiatt a volt tory miniszter, Anna Soubry most az igencsak megfogyatkozott politikai erővel rendelkező formáció vezetője.

Soubry egy közleményben úgy fogalmazott: szomorú, hogy a „brit politika eme válságos idejében” a kollégáik erre az elhatározásra jutottak. Úgy vélte, „nem ez a legalkalmasabb időpont arra, hogy elsétáljanak, amikor arra lenne szükség, hogy ingujjat felgyűrve álljanak a brit belpolitika közepére, ami jelenleg nincs képviselve senki által.” Megerősíti, hogy továbbra is elkötelezettek a maradók azért, hogy kijavítsák az elromlott brit belpolitikát, ugyanúgy, mint amikor elhagyták korábbi pártjaikat.

A Politico cikkében megjegyzi: lehet, hogy a szintén centrista Liberális Demokratáknál fogják folytatni pályafutásukat a most kilépők, de ezzel kapcsolatban még semmi sem eldöntött, a liberális demokrtaták elnöke, Sir Vince Cable mindenesetre kijelentette, hogy „az ajtó nyitva áll”.

(Borítóképünkön Soubry és Allen egymás mellett, a párt februári megalapításának bejelentésekor, MTI/EPA Fotó)

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2019. június 06. 17:21
Na, csak nem a magyar ellenzékieket kérték fel tanácsadónak?
Akitlosz
2019. június 05. 18:16
Negyed év lesz az. A negyedév az mást jelent. Csak nem névtelen MTI hír? A színvonalából rögtön látszott.
morc
2019. június 05. 14:49
Olyan szinten megdolgozzák most a briteket, hogy csoda, ha az államiságuk nem kerül veszélybe. Elemeire fog bomlani az a társadalom. Már senki nem tudja, miért akar távozni, vagy maradni, és hogy mi lesz azután.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!