Több mint száz év után először láttak barnamedvét Portugáliában

2019. május 09. 18:33

Kóborló medvéről lehet szó, amely valószínűleg „barátságos terület, partner vagy élelem után” kutatva lépte át a spanyol határt.

2019. május 09. 18:33

Több mint száz év után először láttak barnamedvét Portugáliában – erősítette meg a hírt csütörtökön az ICNF portugál természetvédelmi intézet.  Legutóbb a 18-19. században élt stabil barnamedve-populáció az ibériai országban, majd az állatok kihaltak Portugáliában – közölte az INCF. 

A medvét a Montesinho Nemzeti Parkban és az ország északkeleti részén lévő Braganca kerületben, a spanyol határtól mintegy 20 kilométerre észlelték.

Kóborló medvéről lehet szó, amely valószínűleg a spanyol határt átlépve érkezett „barátságos terület, partner vagy élelem után” kutatva – mondta Paulo Caetano medveszakértő egy portugál rádiónak nyilatkozva. A spanyolországi Kantábriai-hegységben természetvédők szerint jelenleg mintegy 330 barnamedve él.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NDAP1945
2019. május 11. 12:10
Na tessék, aztán jönnek a globális felmelegedéssel, egész egy kitaláció
Akitlosz
2019. május 10. 13:25
"Legutóbb a 18-19. században élt stabil barnamedve-populáció az ibériai országban, majd az állatok kihaltak Portugáliában " Biztosan csak úgy maguktól haltak ki, mert megunták az életet! A Semjén féle gazembereknek közük nem lehetett a medvék kihalásához.
Akitlosz
2019. május 10. 13:23
"Több mint száz év után először láttak barnamedvét Portugáliában" Majd lelövik. Németországban is először láttak medvét régóta, Olaszországból vándorolt oda Svájcon át, el is nevezték Brunónak. Aztán lelőtték, mert "vadállat", kitömték és múzeumba rakták. Európa pocsék és súlyosan sérült hely úgy természetileg és ökoszisztémálisan, ameddig nem élnek, mert nem élhetnek az ember miatt farkasok és medvék a természetben. Emberből már annyi van, hogy annyi hangyából is sok lenne, de demográfiai válság van, kipusztul az emberiség, a medvék meg túlnépesedtek. 55 000 ember jut minden egyes medvére Európában. Úgy, hogy Európa jóval nagyobb részén már egyetlen medve sem él. A farkasok meg azért kellenek, mert nélkülük nem élnek meg bizonyos növények, segítik a növényi változattosságot, azon kívül a hódok fontos munkáját is, ráadásul az elvileg konkurens medvék is sokkal könnyebben megélnek farkasok járta vidéken, mert kiszagolják ha a farkasok zsákmányt ejtettek aztán csak elrabolják tőlük, így nem kell annyit vadászniuk.
Amondó
2019. május 09. 23:11
Az erdélyi medvefölösleget át kellene telepíteni a bosnyák-horvát határvidékre. Ha a "menekültek" összefutnak velük, akkor majd a mackóknak próbálják meg beadni a "civilek" által betanított kamu szövegeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!