Szeptember elején jöhet az osztrák választás

2019. május 19. 13:55

Az új választás helyes és megkerülhetetlen – fogalmazott az osztrák államfő Sebastian Kurz kancellárral folytatott megbeszélését követően.

2019. május 19. 13:55

A pénteken kirobbant Strache-botrány hatására felbomlott az osztrák kormány-koalíció. Vasárnap délelőtt Sebastia Kurz osztrák néppárti kancellár és Alexander Van der Bellen köztársasági elnök tárgyaltak az új választás időpontjáról – írja a Bild. Kurz javaslatára az államfő a lehető leghamarabbi időpontra, szeptember elejére tűzi majd ki a választás időpontját.

Az osztrák államfő a tanácskozás után kiemelte: az elsődleges cél a stabilitás és a kormány cselekvőképességének fenntartása. Sebastian Kurz szerint az új választás nem kívánság kérdése, ez szükséges. Azt szeretné, hogy a Strache-ügy teljes felderítése megvalósuljon, annak minden lehetséges büntetőjogi vonatkozásával együtt.

Kurz a következő napokban az FPÖ új vezetőjével, Hoferral, és a többi pártvezetővel is tárgyalni fog.

(Bild)

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2019. május 20. 09:22
Az tuti hogy a turizmusból élők , a "hegyi emberek" a dolgozó emberek nem alarják továbbra sem a migriket etetni meg a józan osztrákok rájöttek hogy a szárnyas ajtóval átverték őket ..így az FPO nagyon nagyot fog nyerni
balbako_
2019. május 20. 08:19
Aztán, ha nem a kívánt jelölt nyer, akkor nem ragadnak a borítékok és megismétlik, mindaddig amíg a kijelölt aspiráns nem nyer a demokrácia legnagyobb dicsőségére!
Biivisz
2019. május 19. 23:22
Egyre nyilvánvalóbb, hogy Kurz (is) Soros trójai falova.
toef36
2019. május 19. 22:20
Az osztrák és a német titkosszolgálatok által elérték céljaikat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!